StoryEditor
omražena u susjedstvu

Srpski tabloidi se obrušili na Severinu: "Zabranite joj ulazak u Srbiju!"

Piše desk  /  07.10.2021., 13:13h
“Državo, zabrani i ovoj pljevačici da uđe u Srbiju”, “Severina u kampanji protiv Srba”, “Severinu plaća srpska kladionica, a ona pljuje po nama” – neki su od naslova na tabloidima.

Nakon što je objavljeno da je Severina Vučković odustala je od angažmana na novom televizijskom projektu TV UNA, koji se povezuje s Miloradom Dodikom, zbog njegovog negiranja genocida, uslijedile su burne reakcije javnosti na društvenim mrežama. Srpski tabolidi jutros su na svojim naslovnicama i portalima "osuli paljubu" i pozvali vlasti da se Severini zabrani ulaz u Srbiju.

“Državo, zabrani i ovoj pljevačici da uđe u Srbiju”, “Severina u kampanji protiv Srba”, “Severinu plaća srpska kladionica, a ona pljuje po nama” – neki su od naslova na tabloidima.

Isti su popraćeni komentarima u kojima kritiziraju Severinu, pozivaju na linč i nazivaju pogrdnim imenima.

“Jedan popularni lanac kladionica nedavno je angažirao Severinu za jedno od svojih zaštitnih lica, iako hrvatska pevačica već neko vreme pljuje po Srbima, uključujući i patrijarha Porfirija, a sada je pokazala da vodi i antisrpsku politiku”, naveo je jedan od tabloida koji je ujedno objavio veći dio teksta u kojem negira genocid u Srebrenici.

Naveli su i kako su SMS porukama napadala poglavara Srpske pravoslavne crkve Porfirija.

“Vučkovićeva, koja u Srbiji zarađuje silne pare, tako se javno pridružila hejterima koji pokušavaju optužiti čitav srpski narod i žigošu ga kao zločinački i genocidan! I sve to možda i ne bi bilo toliko strašno da Severina dobar dio svoje karijere nije izgradila u Beogradu i Srbiji, gde i dan-danas redovno nastupa i pravi vrlo posjećene koncerte”, naveo je drugi tabloid.

Podsjetimo, Severina se oglasila jučer i kazala kako “ne želi sudjelovati u projektu koji ima veze s osobom koja vrijeđa žene na najgori način i koja ne priznaje da je u Srebrenici počinjen genocid”.

“Nisam se do sada oglašavala na tu temu, a moje se ime provlačilo u svakom tekstu, a da nitko nije provjerio je li informacija točna. Činjenica je da sam dugo pregovarala, imali smo vrlo ugodne radne sastanke i doista smo dogovorili da ćemo raditi, čak smo krenuli s okupljanjem ekipe. Međutim, onda se u medijima pojavila informacija da je riječ o ‘Dodikovoj televiziji’, pa se odjednom samo moje ime počelo pojavljivati uz njegovo. Na kraju se uspostavilo da je doista riječ o partnerstvu s obitelji Dodik. Ne želim sudjelovati u projektu koji ima veze s osobom koja vrijeđa žene na najgori način i koja ne priznaje da je u Srebrenici počinjen genocid”, istakla je Severina.

Dnevnik.ba

02. prosinac 2021 19:16