StoryEditor

Srpski tabloidi napali Miloševića: ‘Nečuveno! Srbin ide slaviti zločin nad našim narodom‘

Piše D  /  31.07.2020., 07:07h

Nakon što je hrvatski premijer Andrej Plenković jučer potvrdio da je postignut dogovor s SDSS-om, čime je odlučeno da će potpredsjednik Vlade Boris Milošević sudjelovati na 25. obljetnici vojno-redarstvene operacije Oluja, a ministar branitelja Tomo Medved otići u Grubore odati počast stradalim civilima, uslijedile su uglavnom žustre reakcije iz Srbije.

Više srbijanskih medija obrušilo se na Miloševića ocijenivši njegov potez "nečuvenim".

- Dok se u Hrvatskoj, u Kninu, godišnjica te akcije proslavlja, za Srbiju ona predstavlja težak zločin etničkog čišćenja i također se obilježava komemoracijom žrtvama - navodi Kurir u tekstu pod naslovom "NEČUVENO: Srbin ide u Knin na obilježavanje Oluje slaviti zločin nad našim narodom".

Alo.rs pak u svom tekstu "NIŠTA MU NIJE SVETO Ovaj Srbin ide na proslavu Oluje?!" piše:

- Potpredsjednik hrvatske vlade, Srbin, Boris Milošević ide 5. kolovoza na obilježavanje 25. godišnjice zločinačke akcije "Oluja" tijekom koje je protjerano 250.000, i ubijeno 2.000 njegovih sunarodnjaka?! To je rezultat dogovora u Zagrebu. Dok Milošević ide u Knin, general Tomo Medved, ministar branitelja i potpredsjednik hrvatske vlade 24. kolovoza otići će u Grubore, gdje je počinjen zločin nad srpskim civilima.

S druge strane, Blic je vijest prenio dosta suzdržano. U tekstu "PRVI SRBIN NA CEREMONIJI U KNINU Plenković potvrdio da Milošević ide na obilježavanje ‘Oluje‘", prenose samo informaciju bez dodatnih komentara ili osvrta na taj postupak.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 03:26