StoryEditor
"hrvati dotaknuli dno"

Srpski tabloid: "Milanović je uvrijedio jednog od naših najvećih kraljeva"

Piše desk  /  27.11.2021., 14:18h
Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović jučer je dao izjavu medijima u kojoj je komentirao nabavu vojnih aviona Rafalea. iznio je niz optužbi, a čini se da se i dio srpske javnosti našao uvrijeđenim.

“Predsjednik Milanović je bio toliko bijesan zbog katastrofalnog stanja u kojem se nalaze kopnene snage hrvatske vojske da je njihovu slabost poistovjetio sa srpskom vojskom u Prvom svjetskom ratu, koja je nadjačana više puta jačom i brojnijom vojskom Austrougarske.

"Milanović je tom prilikom, ničim izazvan spomenuo i srpskog kralja Petra Prvog Karađorđevića. Govoreći o održavanju aviona, Milanović je rekao da je stanje u kopnenim snagama neodrživo i potpuno je izbrisana stavka nabava oklopnih vozila, “tenkova ubojica”, piše Alo.rs poručujući da su Hrvati dotakli dno te da je Milanović uvrijedio jednog od najvećih srpskih kraljeva.

“Ne želim da zvučim kao da nas sutra čeka rat, ali briga i planiranje u vojsci poput brige za vlastite zube. Vojska mora da se vodi planirano, Amerikanci su praktično poklanjali i to se odbaci bez obrazloženja. Tako se ponaša kralj Petar Karađorđević koji bježi iz zemlje, to je nedopustivo. Strateški ugovor o suradnji s Francuskom pisan je u polutami sobe šefa kabineta premijera Andreja Plenkovića”, rekao je Milanović na konferenciji za medije.

No Srbima to nikako nije sjelo da su upitali odakle hrvatskom predsjedniku potreba da često u svojim izljevima bijesa i nezadovoljstva spominje Srbe?

Dnevnik.ba

26. lipanj 2022 02:50