StoryEditor

Srpski ministar primitivno izvrijeđao hrvatsku predsjednicu

Piše D  /  02.09.2019., 08:09h

‘‘Ona može lagati čitav svijet, ali i Srbi i Hrvati znaju da su Hrvati uvjereno i do posljednjeg dana bili uz naciste. Hrvatskih zločina u Jasenovcu i Jadovnu gadili su se i Nijemci, a Kolindih laži gadi se svaki antifašist", poručio je Vulin.

Kitarović se još uvijek "ne može otrijezniti od pijanstva na proslavi zločinačke akcije Oluja", nastavio je Vulin, dodajući da se ‘‘samo tako može objasniti njena izjava da su Hrvati dali najveći doprinos pobjedi nad fašizmom. 

Reći takvu gadost može samo sljedbenik Pavelića koji se uživa rugati žrtvama ustaških koljača. Antifašistički ustanak u Hrvatskoj podignut je u mjestu Srb i može li biti dileme tko ga je podigao?‘‘, izjavio je Vulin, prenosi Direktno.hr.

On je naglasio da je Nezavisna država Hrvatska ‘‘stvorena voljom ogromne većine Hrvata, koja je kako je govorio Tuđman ‘izraz povijesne težnje Hrvata za državom‘, bila najstrašnija fašistička tvorevina, mjesto s logorom za djecu, u kojoj je zaklano 20.000 malih Srba, Židova i Roma‘‘.

Na kraju je dodao i sljedeće: ‘‘Hrvatska država, na svoju sramotu i užas slobodnoga svijeta 80 godina kasnije još uvijek se ne želi odreći ustaškog režima. Kolinda Grabar- Kitarović polagala je vijence na grobove ustaša u Bleiburgu. Jesu li oni bili antifiašistički borci, ili je Jasenovac doprinos Hrvata borbi protiv fašizma?‘‘, upitao je.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 20:13