StoryEditor
Nebojša Stefanović

Srpski ministar obrane: Želimo imati najjaču vojsku u regiji

Piše desk  /  21.04.2022., 10:17h
Srbija želi imati najsnažniju vojsku u regiji jer želi živjeti u miru i stabilnosti, rekao je ministar obrane Srbije Nebojša Stefanović, a prenosi agencija SRNA.

"Srbija nikome ne prijeti, ali svoje ne da"

Stefanović je na svečanoj akademiji povodom Dana Vojske Srbije rekao da se Srbija naoružava kako bi se zaštitila te da nikome ne prijeti, ali da svoje ne da.

Naveo je kako Vojska Srbije "ovaj svoj najvažniji vojni praznik dočekuje snažnija, brojnija, suvremenija i spremnija sačuvati mir, slobodu i sigurnost Srbije i građana".

"Srbija je zemlja onih koji nikad nisu spustili glavu pred neprijateljem"

"Srbija je zemlja hrabrih, nepokolebljivih, koji nikada ne odustaju, naroda koji je vjekovima njegovao jedinstvo i slogu, obitelj i dom, onih koji nikada nisu spustili glavu pred neprijateljem", rekao je Stefanović.

Stefanović je naglasio kako je u srpskom narodu "uvijek vrijedilo da je biti vojnik posebno znamenje i veliki ponos" te da je vojska ostala neraskidivo vezana za svoj narod vjekovima i da je to tkivo s vremenom jačalo kroz svaku bitku, žrtvu, herojsko djelo.

"Srpski vojnik je osvijetlio obraz svoje domovine iako nije imao put posut ružama"

"Srpski vojnik je očuvao i osvijetlio obraz svoje domovine, bio je okosnica svoje Srbije iako nije imao put posut ružama…", rekao je.

Vojska Srbije slavi svoj praznik 23. travnja, u spomen na dan kada je 1815. godine podignut Drugi srpski ustanak, koji je bio prekretnica u stvaranju moderne srpske države i vojske, navode beogradski mediji.

Dnevnik.ba

24. studeni 2022 12:00