StoryEditor

Srpski mediji: Svinjizam! Splićani su i u nedjelju dokazali da su divljaci

Piše D  /  11.02.2019., 09:02h

"O zvezdo zvezdana, ti ku*vo je*ana’, je*o te Velež je*ali te svi, a najviše Splićani", orilo se sa sjeverne tribine uz odobravanje cijelog stadiona. 

"Nema bolje riječi – svinjizam. Čega se pametan stidi, time se budala ponosi. Toliko", pisao je srpski Blic u tekstu kojim se opisuje atmosfera s Poljuda, ali je naknadio iz naslova izbacio prvu rečenicu.

"Splićani su se u subotu neviđeno obrukali kada je grupa divljaka napala vaterpoliste Crvene zvezde koji su sjedili u kafiću na Rivi. Igrač našeg kluba Aleksandro Kralj dobio je nekoliko udaraca, dok su Dušan Vasić i Miloš Maksimović uspjeli se izvući neozlijeđeni, a poslije ovog sramotnog incidenta svi u Hrvatskoj su prali ruke i odgovornost prebacivali na huligane. A da je Split bogat huliganima potvrđeno je i u nedjelju navečer. Još jednom."

Kurir i Telegraf donose naslov: "Brutalne uvrede Torcidinih huligana, cijeli stadion im aplaudirao"

FOTO: Screenshot

Policiji pomogle snimke videonadzora iz poslovnih prostora na Rivi

Podsjetimo, jučer je policija privela trojicu muškaraca koje se dovodi u vezu s napadom na vaterpoliste Crvene zvezde na splitskoj Rivi. Traga se još za dvojicom huligana koji su u organiziranoj akciji, naoružani palicama, napali sportaše iz Srbije. Tražili su od njih da skinu Zvezdina obilježja, a potom ih verbalno i fizički napali. Ukrali su im i dres Crvene Zvezde, koja je u Splitu trebala igrati utakmicu regionalne lige protiv Mornara.

Vaterpolisti Zvezde napadnuti su u subotu oko 13.40 sati dok su sjedili u kafići na Rivi u trenirkama Crvene zvezde. Dvojica igrača su pobjegla, a golman Alesandro Kralj spasio se od makljaže skokom u more. Nije htio izaći do dolaska policije. Građani su mu pomogli, dok su drugi dovikivali kako je "on ipak četnik". Dok se bacao u more, golman Zvezde, inače rođen u Cetinju, vikao je: "Ja sam Crnogorac."

"Da nisam skočio, ubili bi me", kazao je nakon incidenta. 

Prolaznici na splitskoj Rivi uočili su huligane koji su bježali s mjesta događaja, jedan je nosio teleskop, a drugi je bio maskiran pod kapom i naočalama. Društvenim mrežama uskoro su se proširile i fotografije, a policiji su u potrazi za počiniteljima pomogle snimke videonadzora iz poslovnih prostora na Rivi.

"Imali su noževe, šipke i drvene motke. Hvala Splićanima koji su pomogli"

Srbi su šokirani napadom. Čelnici Saveza i Zvezde sazvali su izvanrednu press konferenciju u vaterpolskom savezu u Beogradu. Direktor Zvezde Igor Milojević iznio je detalje napada:

"Nemam službene podatke, ali trudio sam se da dobijem najpouzdanije informacije i prema onome što znamo, napad se dogodio u centru grada, naši igrači su imali jakne, a ispod su nosili trenirke s obilježjima kluba. Konobar u kafiću je nekako vidio i prepoznao obilježja i započeo svađu. Naši su htjeli promijeniti kafić, a pojavila se određena grupa huligana sa šipkama, i prijetili su klanjem, a jednog su igrača udarili s leđa nekoliko puta. Maksimović je dobio metalnu štangu u nogu i pobjegao je s lica mjesta trčeći jedan kilometar. Alesandro Kralj je dobio štangu, ima povrede vrata i cijeli je ‘sciman.‘"

Vasić je dobio nekoliko udaraca s leđa šakom, nisu mu dali ni da se brani kao čovjek... Ima vidljive čvoruge na glavi, ali nema teže ozljede. Nemam službene podatke, ali znam da su napadači imali noževe i drvene motke i prijetili klanjem. Kralj ima jake bolove u vratu i ukočen je", kazao je Zvezdin direktor. 

Zahvalio je dobronamjernim građanima Splita koji su priskočili i pomogli da se ne dogodi veći problem.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 10:18