StoryEditor
zadržan u pritvoru

Srpski državljanin priveden u kupaćima, a na sud ga doveli u - gipsu!

Piše desk  /  10.06.2022., 10:51h

Odvjetnici su zato tražili i da njihovog klijenta pregleda zdravstveni stručnjak kojeg će imenovati sud. Sud je taj zahtjev uvažio

O uhićenju srpskog državljanina Nikole Vujkovića (33), kojeg su u Malti pokraj bazena jedva svladala sedmorica policajaca (od kojih je četvoricu ozlijedio) i dalje pišu malteški mediji.

Kako pišu Maltežani, Vujkovića traže i u Srbiji zbog navodnog posjedovanja i proizvodnje nelegalnog eksploziva i vatrenog oružja, a na Maltu je pobjegao koristeći lažnu hrvatsku putovnicu. Osim toga, malteška policija tražila ga je zbog sumnje da je 7. veljače teško ranio jednog Maltežanina prilikom tučnjave u lokalu u Marsaskali, kao i da je narušio javni red i mir.

Tužiteljstvo ga sumnjiči za korištenje lažne putovnice i davanje lažnih podataka 5. ožujka kao i za nasilni otpor uhićenju, napad, prijetnje i lakše ranjavanja policajaca 5. lipnja - riječ je o događaju koji smo gore spomenuli i čija je snimka postala viralna na društvenim mrežama.

Nikola se pred sudom izjasnio da nije kriv i zadržan je u pritvoru.

No, da ni Vujković nije prošao bez ozljeda prilikom svojeg okršaja s policijom pokazuje i snimka njegovog privođenja na sud, na kojoj je vidljivo da mu je jedna noga u gipsu, piše Times of Malta.

Prilikom pojavljivanja pred sudom, njegovi odvjetnici Edmond Cuschieri i Rachel Tua tvrde da se tučnjava u Marsaskali, tijekom koje je njihov klijent navodno teško ozlijedio jednog Maltežanina, odvila prije četiri mjeseca te je k tome i snimljena. Stoga su istaknuli da zadržavanje njihovog klijenta u pritvoru, zbog straha da bi mogao utjecati na svjedoke, nije utemeljeno budući da to zbog postojanja snimke tučnjave, po njima, nije ni moguće.

Istaknuli su i da je Vujković prije incidentnog privođenja na Malti živio mirnim životom te da je policija prilikom njegovog uhićenja pokraj bazena u nedjelju koristila "prekomjernu silu" zbog čega je njihovom klijentu slomljena noga i iščašen zglob. Odvjetnici su zato tražili i da njihovog klijenta pregleda zdravstveni stručnjak kojeg će imenovati sud i koji će precizno ocijeniti težinu njegovih ozljeda. Sud je tom zahtjevu udovoljio.

Zahtjev za jamčevinom sud nije prihvatio.

Spomenimo i da pišu malteški mediji pišu da je Vuković u toj zemlji radio kao taksist.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 11:47