StoryEditor

Srpski bloger dobio ogroman broj uvreda zbog mišljenja o filmu ‘Oluja‘: "Je li u početku filma prikazan Šešelj dok drži miting u Kninu i govori Srbima kako ne treba prihvatiti plan Z4?"

Piše desk  /  05.08.2022., 11:02h

Nedavno je predstavljen trailer za film "Oluja" srbijanskog reditelja Miloša Radunovića koji je odmah izazvao velike reakcije na društvenim mrežama, a jedna od njih privukla je posebnu pažnju.

I dok u opisu trailera na YouTubeu stoji kako projekt govori o "jednom od najvećih srpskih stradanja u novijoj povijesti", bloger Milan iz Srbije odlučio je dati svoj osvrt na film, što nije prošlo nezapaženo.

U objavi na Twitteru, napisao je sljedeće:

"RTS javlja da je snimljen film o Oluji. Da li je u početku filma prikazan Šešelj dok drži miting u Kninu i govori Srbima kako ne treba da prihvate plan Z4? Da li je prikazana srpska policija koja po naređenju srpskih vlasti brani nesretnom narodu da uđe u Srbiju?", započeo je on.

Potom je nastavio: "Ima li scena gdje građani Srbije nesretnom narodu prodaju običnu vodu po cijeni od 10 maraka za litar? Ima li scena zlikovca Arkana koji otima nesretne ljude i šalje ih u Erdut? Ima li šta o planu Z4? O Jasušiju Akašiju koji je MOLIO srpske lidere da ga prihvate?".

Dodao je kako se "Srbija nije suočila sa bliskom prošlošću ni po jednom pitanju niti naučila ništa ni iz jednog poraza".

"Srbija nije popisala svoje žrtve. Nije liječila svoje rane. Nije razumjela tuđe rane. Zato Srbija luta. Srbija se boji da se suoči sa realnošću. Živimo u mržnji", stoji u nastavku njegove objave.

U svojoj objavi istakao je i kako je "jedno zlo vuklo drugo" te da "ni danas nismo spremni da podvučemo crtu i suočimo se sa svojim grijehovima, dok komšijske svi jasno vidimo".

Njegov osvrt uoči filma koji uskoro izlazi izazvao je niz reakcija i dijeljenja na ovoj društvenoj mreži. Među onima koji su podržali njegovo mišljenje, bilo je i onih koji su ga žestoko osudili. I sam bloger otkrio je da se susreo sa brojnim uvredama.

"Preko 2.000 lajkova (hvala) za 24 sata, ali više uvreda u jednom danu nego za 10 godina na tviteru. Stotinjak blokiranih. Mnogo teško pada suočavanje sa istinom", napisao je.

Dnevnik.ba

14. lipanj 2024 01:09