Article_Top_970x250

"Srpski Bergamo": Dramatičnim pismom liječnica upozorila na alarmantnu situaciju...

sjenica, sandžak

"Srpski Bergamo": Dramatičnim pismom liječnica upozorila na alarmantnu situaciju...

srp 05, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: EPA

Predsjednik Sindikata liječnika i farmaceuta Srbije, Rade Panić, na svom je Twitteru objavio pismo koje je ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru uputila načelnica internog odjela Doma zdravlja u Sjenici (općina u jugozapadnoj Srbiji), dr. Mersada Hadžifejzović, a u kojem, prilično dramatičnim tonom, upozorava na to da će, ako ne budu dobili stručnu liječničku pomoć, doći do "apokalipse Sjenice", javlja Nova.rs.

“Načelnik sam internog odjela Doma zdravlja Sjenica u kome rade tri internista, ja i moje dvije kolegice. Sve tri smo oboljele od infekcije Covid-19, kao i pet sestara, trenutno smo u izolaciji. Jedna kolegica je hospitalizirana u KBC Bežanijska kosa, a nas dvije smo na kućnom liječenju”, počinje obraćanje ove liječnice koje je Panić prenio uz komentar “odgovorna država”, piše Jutarnji list

Doktorica Hadžifejzović napominje da je odjel Doma zdravlja, na čijem je čelu, pretvoren u Covid odjel i da se u njemu nalazi više od 30 pacijenata u srednje teškom i vrlo teškom stanju.

“Svi imaju upalu pluća s vrlo lošom Sa O2, febrilni su. Njihovo liječenje su preuzeli liječnici opće medicine, liječnici medicine rada, fizijatri, oftalmolozi i ostali raspoloživi liječnici kojih je vrlo malo. Svakog dana nam umiru pacijenti… Stanje je vrlo ALARMANTNO!!!! Prijeti zaraza cijeloj non Covid bolnici, hemodijalizi i svom medicinskom osoblju, jer naš odjel, koji je Covid, nije fizički odvojeno od non Covid odjela”, upozorava ova liječnica.

Ona navodi i da odjel Doma zdravlja u Sjenici nije osposobljen za liječenje pacijenata oboljelih od korone ni uređajima, niti medicinskim kadrom.

“U bolnici ne postoji respirator, centralni kisik, nemamo infektologe, pulmologe, anesteziologe, anestetičare…”, piše ova doktorica, koja je u prvom naletu koronavirusa u travnju 2020. bila radno angažirana u Covid bolnici u Ćupriji kao nefrolog sedam dana.

Na samom kraju obraćanja ministru, liječnica iznosi najcrnje slutnje i upozorenje.

“Gospodine ministre, ako ne reagirate brzo i ne pošaljete stručnu liječničku pomoć, dogodit će se apokalipse Sjenice… Pomozite, molim Vas!!! Nadam se da ćete brzo reagirati i pružiti nam adekvatnu pomoć”, zaključuje dr. Hadžifejzović.

Dnevnik.ba