StoryEditor

Srpska vojska položila vijenac Draži Mihailoviću, Vulin sve pokušao zataškati

Piše D  /  09.05.2018., 11:05h

Međutim, kako doznaje srpski Blic, srpski vojnici su doista odali počast četnicima na Ravnoj Gori i fotografija koja kruži internetom je autentična.

 

Na kraju ipak priznali da je vijenac položen

Ispočetka su u srpskom ministarstvu obrane šutjeli, da bi nakon nekog vremena demantirali kako su pripadnici Vojske Srbije sudjelovali u obilježavanju godišnjice Ravnogorskog pokreta i položili vijenac na spomenik Mihailoviću.

Ipak, na inzistiranje Blica da fotografija izgleda previše uvjerljivo da bi bila fotomontaža, u uredu ministra obrane Aleksandra Vulina priznali su da se to doista dogodilo, ali "samoinicijativno".

"Pripadnici Vojske Srbije nisu dobili dozvolu da to naprave. To je napravljeno mimo plana i programa koji donosi Odbor Vlade za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova Srbije", rekao je za Blic sugovornik iz ministarstva obrane.

"Naša službena delegacija nije položila vijenac na bilo kojem mjestu koje nije obuhvaćeno navedenim planovima i koje nije u skladu sa spomenutim državnim programom, pa tako ni na spomenik Draži Mihailoviću", poručili su iz ministarstva obrane Srbije, prenosi Index.hr.

Dnevnik.ba

22. travanj 2024 20:57