StoryEditor
u garnizonu Raška

Srpska vojska oborila dron u regiji Kopaonika

Piše desk  /  02.11.2022., 18:19h

Postrojbe Oružanih snaga Srbije su u poslijepodnevnim satima pravovremenom detekcijom i praćenjem neutralizirale komercijalnu bespilotnu letjelicu koja se kretala iz pravca Kopaonika prema Raškoj.

"Dron je oboren sredstvima elektronskog ometanja, u neposrednoj blizini vojnih objekata u garnizonu Raška", priopćila je Vojska Srbije i dodala:

“U skladu s naredbom predsjednika Republike i vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga Srbije Aleksandra Vučića, Vojska Srbije poduzima pojačane mjere otkrivanja, praćenja i neutraliziranja bespilotnih letjelica u blizini vojnih objekata.

Vojska Srbije nastavit će, u skladu s naredbom vrhovnog zapovjednika i predsjednika Republike, obarati sve bespilotne letjelice koje se zateknu u zoni zabrane letenja i u blizini vojnih objekata.

Podsjećamo, na području Merdara i u okolini Raške jučer su primijećeni nepoznati dronovi koji su osmatrali vojarne i položaje Vojske Srbije zbog čega je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić naredio podizanje aviona "MIG 29" da se unište te letjelice.

Vučić, koji je i vrhovni zapovjednik oružanih snaga, naredio je da se sve neprijateljske bespilotne letjelice na teritoriji centralne Srbije budu momentalno uništene s ciljem spriječavanja daljih neprijateljskih aktivnosti.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 15:24