StoryEditor

Srpska lista poručila: Mi smo legitimni predstavnici Srba u FBiH

Piše D  /  04.10.2018., 12:10h

Mostarski Srbi okupljeni u Koordinaciju Srba Mostar tražili su od srpskih stranaka jedinstven nastup na području Federacije BiH, u cilju da srpski narod konačno izabere svoje legalne i legitimne predstavnike u Skupštinu Hercegovačko-neretvanske županije i Parlament Federacije BiH koji će se boriti za srpski narod i odgovarati srpskom narodu.

- Srbima u dolini Neretve već odavno je jasno da samo jedinstveni možemo doći do cilja. I uspjeli smo. Imamo jedinstvenu Srpsku listu. Ovoga puta prevaziđene su sve podjele i sve što nosi srpski predznak u Hercegovačko-neretvanskoj županiji stalo je iza jedinstvene Srpske liste – priopćila je Koordinacija Srba Mostar.

Iz te Koordinacije podsjećaju kako su Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), Demokratski narodni savez (DNS) i Socijalistička partija (SP) na području Federacije BiH formirali Srpsku listu koju je u Hercegovačko- neretvanskoj županiji podržala i Srpska demokratska stranka (SDS), ali i sva srpska udruženja i organizacije okupljene u Koordinaciji Srba Mostar.

Inače, Koordinaciju Srba Mostar čine SPKD ‘‘Prosvjeta‘‘ Gradski odbor Mostar, SPKUD ‘‘Gusle‘‘ Mostar, Udruženje Srba povratnika, Udruženje veterana, SNSD, SDS, ‘‘Prosvjeta‘‘ Mostar, Udruženje mladih ‘‘Mitropolit Leontije‘‘ i kao promatrač Srpska pravoslavna crkvena opština Mostar. 

- Cilj je Srpske liste borba za ravnopravnost Srba u Mostaru, u Hercegovačko-neretvanskoj županiji, u Federaciji BiH i borba za dostojanstvo srpskog naroda; ravnopravan tretman srpskog naroda s druga dva konstitutivna naroda; ispravljanje diskriminacije Srba kada je riječ o obrazovanju, zapošljavanju, podršci srpskim udruženjima i projektima kroz proračune općina, županija i Federacije BiH; konstitutivnost Srba u Hercegovačko-neretvanskoj županiji i na papiru i u stvarnosti; uvažavanje srpskih stavova, navodi se u priopćenju.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 15:27