StoryEditor

Srna završio igračku karijeru, trenersku započinje u Šahtaru

Piše D  /  20.06.2019., 11:06h

Dugogodišnji kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Darijo Srna (37) definitivno završava profesionalnu igračku karijeru.

Dan nakon što se oprostio od Cagliarija, gdje je igrao proteklih godinu dana, Šahtar je objavio kako se Metkovac vraća u njihov klub, na ovu poziciju.

Srna će, naime, od nove sezone biti jedan od trenera u tom ukrajinskom velikanu, gdje je proveo 15 godina kao igrač. Bit će pomoćnik novom treneru "rudara", Portugalcu Luisu Castru (57). Službeno predstavljanje dvojac će imati u petak u 14 sati u hotelu Opera u Kijevu.

Darijo je prije dvije godine dobio Uefinu PRO licenciju za trenera. Prošao je akademiju u Ukrajini. Za Šahtar je u 15 godina odigrao 536 utakmica i zabio 49 golova, osvojivši 26 trofeja: Kup Uefe, deset naslova prvaka Ukrajine, sedam kupova i osam superkupova.

- Mi imamo sjajno trenerske škole. Kod nas se uvijek dobro radilo. Ima tu puno trenerskog materijala među današnjim igračima. Imamo odlične trenere, a uskoro nam kraja karijere dolaze i oni poput Darija Srne. Da, mislim da će Srna postati trener i to jako dobar. Imao je sjajnu igračku karijeru - rekao nam je tada bivši hrvatski izbornik Otto Barić i dodao.

- Napravio je velike stvari za Hrvatsku i svoje klubove. Samo neka se posveti trenerskoj školi godinu-dvije dana nakon što prestane igrati i to će biti ključno. Vjerujte mi, Srna će biti odličan kad sjedne na klupu.

Srna se u četvrtak na Instagramu oprostio od Cagliarija emotivnom porukom:

"Dragi prijatelji, dragi suigrači, svi koji živite za ovaj klub i dajete mu svoju ljubav,

teško mi je pronaći prave riječi kojima bih opisao koliko sam ponosan što sam mogao biti među vama na kraju svog nogometnog putovanja, što sam vas imao za svoje prijatelje, kao sjajne nogometaše, i još veće ljude.

Ova godina koju sam proveo među vama zauvijek će mi ostati u posebnom sjećanju. Kao čovjek, kao sportaš, nikada neću zaboraviti na vašu podršku i prijateljstvo, nikada neću zaboraviti ljubav navijača i svih u klubu. Želim vam sve najbolje u danima i godinama koje dolaze, kako na nogometnom terenu tako i izvan njega.

Hvala svima od srca, pogotovo suigračima, navijačima, trenerima, predsjedniku i svim članovima kluba. Ja ću zauvijek ostati vaš. Još vam jednom na kraju zahvaljućem, uvijek ću se sa ponosom sjećati svoje velike obitelji iz Cagliarija. "Zemlja, ljudi, momčad!", napisao je Srna.

Darijo je za hrvatsku reprezentaciju odigrao 134 utakmice od 2002. do 2016. i zabio 22 gola. Rekorder je po broju nastupa, 12 manje ima prvi pratitelj Luka Modrić (122), prenosi 24sata.hr.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 05:08