StoryEditor
emotivno

Srna objavio fotografiju s dječakom koji je izgubio oba roditelja u Mariupolju: ‘Kao da gledam oca...‘

Piše desk  /  03.07.2022., 14:45h

Moj otac je ostao ratno siroče tijekom Drugog svjetskog rata. Odrastanje bez roditelja život je kakav nijedno dijete ne bi smjelo doživjeti. Tolika je tragedija da se povijest ponavlja, napisao je Srna na Instagramu

Priča dječaka iz Ukrajine Ilije Kostuševiča (6) baš nikoga nije ostavila ravnodušnim. Njegovi roditelji poginuli su u ruskom bombardiranju Mariupolja.

Maleni Ilija zaljubljen je u nogomet, a životni uzor mu je hrvatski kapetan Luka Modrić. Kada je to čuo, Darijo Srna nije ni sekunde razmišljao. Legendarni hrvatski reprezentativac, a danas direktor Šahtara, našao je neustrašivog dječaka i ispunio mu najveću želju. Luka je nazvao Iliju i razgovarao s njim nekoliko minuta. Na dječakovom licu bilo je više nego jasno koliko mu ovo znači. Neprestano se smiješio, malo se i sramio, nesvjestan u potpunosti da priča sa svojim idolom. 

Dan nakon što je Šahtar objavio emotivni video, Srna je na društvenim mrežama objavio fotografiju s malenim dječakom.

- Moj otac je ostao ratno siroče tijekom Drugog svjetskog rata. Odrastanje bez roditelja život je kakav nijedno dijete ne bi smjelo doživjeti. Tolika je tragedija da se povijest ponavlja na tako razoran način. Danas stojim ispred Ilije, 6-godišnjeg dječaka koji je nedavno izgubio oba roditelja u Mariupolju. On je godište mog sina i čini mi se kao da gledam u oči svog pokojnog oca. Srce mi se slama. Apsolutno moramo učiniti sve što možemo da pomognemo Iliji i drugoj djeci poput njega, da im damo nadu, a također moramo učiniti sve što možemo da osiguramo da povijest prestane ponavljati ove strahote - napisao je Srna na Instagramu.

image

Dario Srna i dječak

INSTAGRAM
image

Dario Srna i dječak

INSTAGRAM

Dnevnik.ba

03. prosinac 2022 07:13