StoryEditor

Srna izmislila potres kod Mostara, pa onda zatreslo Čapljinu

Piše D  /  15.03.2020., 11:03h

Novinska agencija Srna plasirala je rano sinoć, a mediji prenijeli, vijest kako je područje Mostara u 17:55 sati pogodio potres magnitude 3,7 stupnjeva po Richterovoj ljestvici. Pozvali su se na stranice Federalnog hidrometeorološkog zavoda, a Zavod je posljednji potres registrirao 14. veljače. Zanimljivo, taj potres imao je iste karakteristike kao i izmišljeni jučerašnji. 

Euromediteranski seizmloški centar EMSC uopće nije registrirao ovaj potres. Nisu ga osjetili niti stanovnici Mostara.

Dva sata kasnije stigla je vijest o "novim" potresima na jugu Hercegovine. BHT1 je objavila kako je prvi potres zabilježen u 19:42 s epicentrom između Metkovića i Bijače, a uzdrmao je šire područje Hercegovine i južne Dalmacije. Dodaju kako su i nešto manje od sat vremena nakon toga zabilježena još dva potresa. 

Republički hidrometeorološki zavod RS objavio je informaciju o potresima kod Čapljine, navodeći kako su bili jačine 2,5 i 2,3 stupnja po Richteru. Federalni hidrometeorološki zavod nije zabiljažio ove potrese. Euromediteranski seizmološki zavod (EMSC) objavio je tweet o mogućim potresima na ovom području, no na službenom popisu ovih potresa nema. 

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 00:49