Više od 30 maratonaca krenulo je danas iz Novog Travnika za Vitez u sklopu Memorijalne utrke ”Svim majkama Lašvanske doline koje su izgubile svoje voljene”FENA/DUšKO PUCAR -
StoryEditor
memorijalna utrka

Središnja Bosna: Maraton za sve majke Lašvanske doline

Piše Fena  /  20.11.2021., 15:39h
Više od 30 maratonaca krenulo je danas iz Novog Travnika za Vitez u sklopu Memorijalne utrke "Svim majkama Lašvanske doline koje su izgubile svoje voljene".

Organizatori su udruge proistekle iz Domovinskog rata, predstavnici općina Lašvanske doline, Udruga maratona "Heroji ne umiru Županije Središnja Bosna" u osnivanju i Udruga NRO HVO HB ŽSB.

"O majkama i njihovoj ulozi u Domovinskom ratu se jako malo govori, a za slobodu hrvatskog puka dale su najmilije, dale su dio sebe, dale su sve...", kazali su organizatori.

Ivica Kolenda, predsjednik Udruge dragovoljaca Općine Travnik najavio je da će utrka postati tradicionalna.

"Majke su dale najveću žrtvu. U tijeku je registriranje udruge maratonaca, a ako Bog da trčat ćemo i na svim prostorima Središnje Bosne i napraviti ovo tradicionalnom utrkom", rekao je Kolenda.

Ovoj maratonskoj utrci pridružili su se i članovi Udruge maratonaca "Heroji ne umiru" Sisačko-moslavačke županije iz Republike Hrvatske.

"Ovo ljeto smo bili u Travniku i obišli sva spomen-obilježja. Kako mi u Hrvatskoj trčimo u čast žrtava, želimo tu tradiciju prenijeti i na Središnju Bosnu jer ste i vi pretrpjeli. Nadam se i ubuduće da će ovo biti jedna velika priča s ciljem da se ne zaboravi", rekao je Igor Vuković, predsjednik Udruge maratonaca "Heroji ne umiru" Sisačko-moslavačke županije.

Cilj Memorijalne utrke je sjećanje na žrtvu hrvatskih branitelja i doprinos za slobodu hrvatskog puka, a pokrovitelj je Središnji ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Dnevnik.ba

22. srpanj 2024 03:38