StoryEditor

Središnja Bosna ima zastupnika u Saboru RH: "Nastavljamo djelovati za dobrobit našeg naroda"

Piše D  /  06.07.2020., 11:07h

Vidović će biti jedan od tri zastupnika dijaspore u Saboru Republike Hrvatske. U svojoj političkoj karijeri obnašao je dužnosti predsjedatelja Doma naroda Parlamenta Federacije te načelnika općine Kreševo. Dugogodišnji je predsjednik Općinskog odbora HDZ-a BiH Kreševo i trenutni predsjednik Županijskog odbora ove stranke na razini Županije Središnja Bosna. Rođen je 1970. godine u Kreševu, suprug i otac troje djece, a po zanimanju profesor povijesti i zemljopisa. Član je Povjerenstva za zaštitu nacionalnih spomenika BiH, a kao pripadnik HVO-a bio je i aktivni sudionik Domovinskog rata, piše Art Info.

Podsjećamo, HDZ na čelu s Andrejom Plenkovićem ostvario je najveću pobjedu još od vremena Franje Tuđmana. U Sabor ispred dijaspore ulaze sve tri zastupnika HDZ-a, Nevenko Barbarić, Radoje Vidović i Zdravka Bušić.

"Zahvaljujem svima koji su doprinjeli ovoj velikoj pobjedi, mojoj obitelji, supruzi Ivani, svim članovima stranke i biračima koji su dali ogromno povjerenje HDZ-u. Ovo je ogroman uspjeh i bolji jednostavno nismo mogli očekivati. Premda rezultati još nisu službeni, mogu kazati da ovaj put do Sabora RH zahvaljujući svima vama nije bio naporan i nadam se da ćemo i u narednom razdoblju nastaviti djelovati za dobrobit našeg naroda, našeg kraja, zajedno raditi i živjeti" kazao je Vidović u Kreševu proglasivši pobjedu odnosno mandat u Saboru RH, prvi u povijesti za Središnju Bosnu iz XI Izborne jedinice

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 20:40