StoryEditor

Srbin osuđen na doživotni zatvor, pregazio je studenticu u Berlinu

Piše D  /  02.07.2019., 08:07h

Od 6. lipnja prošle godine križanje ulica Kantstraße i Windscheidstraße u Berlin-Charlottenburgu je mjesto tuge. Ljudi ostavljaju cvijeće, svijeće, pisma i slike u znak sjećanja na Johannu, koju je tog dana automobilom pregazio sitni kriminalac koji je u tom trenutku bježao od policije, izvještava BZ-Berlin

Presuda 28-godišnjem Srbinu

U četvrtak je Srbin Milinko P. (28) sjeo na optuženičku klupu na sudu u Berlinu i pognute glave doznao da je osuđen na kaznu doživotnog zatvora. 

Johannina obitelj bila je u sudnici za vrijeme izricanja presude. Njezina majka Susanne rekla je: "Sada se možemo smiriti."

Odvjetnik i političar iz redova stranke Die Linke Gregor Gysi (71), koji je zastupao obitelj žrtve, presudu je nazvao "dobrom i pravednom". 

Što se točno dogodilo 

Studentica Johanna H. gurala je svoj bicikl pločnikom berlinske ulice Kantstraße. Svjetlo na semaforu bilo je zeleno. Dok je prelazila cestu, jureći brzinom od 80 km/h u zoni gdje je dopuštena brzina 30, kroz crveno je prošao i na nju automobilom naletio Milinko P. te je usmrtio na licu mjesta.

Sudac Peter Schuster rekao je da optuženi nije mogao očekivati da se pri toj brzini ništa neće dogoditi. 

Neposredno prije nesreće Milinku P. i njegovim dvama ortacima bila je izrečena kazna zbog krađe alata u iznosu od 300 eura, nakon čega su se dali u bijeg. Policija ih je lovila a da nije uključila rotacijsko svjetlo i sirenu, pri čemu su u potjeri ozlijeđeni policajac i dvije vozačice. 

Sud je smatrao da su svi uvjeti za presudu ispunjeni. 

Kazne zatvora za prebrzu vožnju 

Milinko P. osuđen je, između ostalog, za ubojstvo i prebrzu vožnju automobilom, pri čemu se sudac pozvao na stavak 315d kaznenog zakona kojim su za vožnju bržu od dopuštene predviđene kazne i do 10 godina zatvora. 

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 20:05