Srbin koji je pobjegao od Miloševićevog ludila odveo je Dinamovog protivnika do povijesne titule

nestor el maestro

Srbin koji je pobjegao od Miloševićevog ludila odveo je Dinamovog protivnika do povijesne titule

lis 24, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Spartak iz Trnave, klub koji će u četvrtak igrati protiv Dinama u Europa ligi, prvi put je osvojio naslov slovačkog prvaka ove godine. Donio im ga je srpski trener Nestor El Maestro.

Nestor El Maestro je rođen u Srbiji kao Nestor Jevtić, a 90-ih godina prošlog stoljeća s obitelji je zbog rata otišao u Englesku. 

Sa 16 godina je dobio UEFA-inu B licencu i odlučio promijeniti prezime. - piše Index.

"Zapravo sam to učinio dvaput: prvi put kad mi je bilo 16 ili 17, htio sam se riješiti onoga 'ić'. Nakon toliko godina u Engleskoj, osjećao sam se kao Britanac, a bilo me i malo sram što sam iz Srbije koja je tada u svijetu bila poznata kao agresor. Tiraninu Slobodanu Miloševiću, čije je prezime završavalo kao moje, sudilo se za ratne zločine", prisjetio se Nestor u razgovoru za Guardian.

Prvo je ime promijenio u John Smith...

"Promijenio sam ime u John Smith ili nešto slično. No nekoliko godina kasnije, kad mi je bilo oko 18, počeo sam se osjećati kao lažnjak i pomalo glupo s imenom John Smith. Roditelji su mi bili stranci i govorili su drugačijim naglaskom pa sam se vratio svom izvornom imenu koje mi se oduvijek i sviđalo - Nestor. A u trenucima tinejdžerskog ludila, prezime sam promijenio u El Maestro jer mi je zvučalo cool. Sad sam El Maestro dulje nego što sam bio Jevtić i naučio sam živjeti s tim."

El Maestro je odabrao zbog brata Nikona.

"On je bio veliki talent, a kad je igrao za Valenciju, zvali su ga El Maestro."

Danas se obojica prezivaju El Maestro i zajedno vode CSKA iz Sofije. Prošle sezone je Nestor debitirao u ulozi glavnog trenera u Spartaku i odmah donio klubu povijesni naslov u ligi u kojoj su bile četiri skuplje momčadi od njegove. 

Ranije je Nestor El Maestro bio pomoćni trener u Schalkeu, Hannoveru, HSV-u i bečkoj Austriji. Na klupi Spartaka naslijedio ga je Radoslav Latal i uveo klub u Europa ligu. - piše Index.

Dnevnik.ba

Tagovi:

#3 234AdSense