StoryEditor
uhićeni

Srbin i Turčin nanijeli milijunsku štetu Mercedes-Benzu: Osumnjičeni da su godinama krali iz skladišta u Stuttgartu

Piše desk  /  22.08.2022., 08:54h

Trojica muškaraca su osumnjičena da su godinama krali motore i mjenjače iz Mercedes-Benza. Dvojica su u pritvoru, a za trećim počiniteljem ovog kaznenog dijela se traga.

Trojica muškaraca navodno su tijekom godina krali motore i mjenjače vrijedne nekoliko milijuna eura od proizvođača automobila u Stuttgartu.

Kako javljaju mediji iz Stuttgarta krađa je počinjena u automobilskoj kompaniji Mercedes-Benz, prenosi Fenix magazin.

Opsežna istraga kriminalističke policije dovela je do osumnjičenih.

“Policijski službenici uhitili su u utorak (16.08.2022.) dvojicu osumnjičenika u dobi od 52 i 57 godina koje se sumnjiči da su zajedno s trećim 36-godišnjim osumnjičenim ukrali motore s unutarnjim izgaranjem i automatske mjenjače vrijedne nekoliko milijuna eura”, priopćila je policija.

Tijekom pretraga stanova u Esslingenu, Stuttgartu i u četvrti Schwäbisch Hall, kao i skladišta u Backnangu, istražitelji su zaplijenili brojne dokaze, uključujući i ukradene dijelove. Tijekom pretresa dvojica muškaraca su pronađena i uhićena.

Krađa u Mercedes-Benzu: više od 100 motora i 500 mjenjača ukradeno

Muškarci su optuženi da su od veljače 2020. ukrali više od 100 motora s unutarnjim izgaranjem i više od 500 automatskih mjenjača u vrijednosti od nekoliko milijuna eura iz središnjeg skladišta Mercedes-Benza u Stuttgartu.

Prema navodima policije, dvojica sada uhićenih muškaraca bili su zaposleni u centralnom skladištu. Sudac je u utorak izdao naloge za uhićenje dvojice muškaraca starih 52 i 57 godina, objavili su u četvrtak policija i tužitelji u Stuttgartu.

“Pretragom su pronađeni i uhićeni 52-godišnji Srbin i 57-godišnji Turčin. Sudac je u utorak izdao postojeće uhidbene naloge i proveo ih. Istraga o tome gdje se nalazi treći osumnjičenik (36) je nastavljena”, rečeno je iz policije.

Tek prošle godine doznalo se da je zaposlenik Mercedesa u ranoj smjeni godinama krao automobilske dijelove iz tvornice u Sindelfingenu.

Pričinjena šteta nije višemilijunska, kao u ovom slučaju, već su ukradeni autodijelovi ukupne vrijednosti oko 800.000 eura.

Dnevnik.ba

30. studeni 2022 22:18