Article_Top_970x250

Srbijanski ministar preporuča da djeca što više idu u školu

COVID-19

Srbijanski ministar preporuča da djeca što više idu u školu

kol 11, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Ministar prosvjete Srbije, Mladen Šarčević izjavio je u utorak da je preporuka roditeljima da od 1. rujna osnovci od prvog do četvrtog razreda što više pohađaju nastavu u školama radi, kako je rekao, socijalizacije i prilagođavanja na školsku sredinu. 

On je kazao da postoji opcija da se sve radi na daljinu kao tijekom prvog vala epidemije u Srbiji ali i ocijenio da je model nastave na daljinu bez fizičkog kontakta, najlošiji, prenosi Beta. 

"Imali smo puno spremnih scenarija, jedan od modela podrazumijeva da se u školama odvija nastava od prvog do četvrtog razreda uz sve mjere i dijeljenje odjeljenja u većem broju ustanova na dvije grupe. Izmjestit ćemo klupe da osiguramo distancu, trpezarije i sale mogu da se pretvore u radni prostor", kazao je ministar na konferenciji za novinare Kriznog stožer za suzbijanje epidemije korona virusa. 

Šarčević je naveo i da nadležni neće praviti probleme roditeljima koji se iz opravdanih razloga poput straha od infekcije, budu opredijelili tijekom rujna da nastavu prate online.

Dnevnik.ba