StoryEditor
ispravka

Srbija je zatvorila veleposlanstvo u Ukrajini još u ožujku, nije to učinila u listopadu

Piše desk  /  16.10.2022., 16:56h

16. listopada objavili smo, prenoseći s portala index.hr, nepreciznu i netočnu vijest s naslovom "Srbija zatvara veleposlanstvo u Ukrajini" koja je sugerirala da je Srbija svoje veleposlanstvo u Ukrajini zatvorila u listopadu. U tekstu nije navedeno kad se to dogodilo, što automatski sugerira da je u pitanju recentni događaj, a što pak ne odgovara istini.

"Ambasada Republike Srbije u Ukrajini je, iz razloga zaštite sigurnosti našeg osoblja, privremeno zatvorena, a osoblje tog diplomatsko-konzularnog predstavništva nastavit će, do stjecanja uvjeta za povratak, posao obavljati iz Beograda. Za sve državljane Srbije koji se i dalje nalaze u Ukrajini pomoć će i u predstojećem periodu biti dostupna non-stop. Za svu pomoć i suradnju na raspolaganju su im i ambasade Republike Srbije u zemljama koje graniče s Ukrajinom", piše u priopćenju koje na stranici Veleposlanstva Srbije u Ukrajini stoji još od početka ožujka.

Kako je upozorila stranica raskrinkavanje.ba, mediji su, uključujući i Dnevnik.ba, prenosili tu vijest ne navodeći stvarni datum događaja koji datira s početka ožujka. Priopćenje je na službenoj stranici Veleposlanstva od 4. ožujka.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 06:08