StoryEditor
branit će se sa slobode

Srbija oslobodila trojicu otetih kosovskih policajaca

Piše desk  /  26.06.2023., 11:12h

Trojica pripadnika kosovske policije, koji su uhićeni 14. lipnja u Srbiji, oslobođeni su, prenose brojni regionalni mediji.

Rifat Zeka, Beqir Sefi i Mustafa Shemi oteti su 14. lipnja ove godine, a kako je to i ranije priopćeno, njih su na teritoriji Kosova zarobile srpske specijalne jedinice.

Odmah po ovom činu, Europska unija i Sjedinjene Američke Države (SAD) pozvale su na njihovo oslobađanje.

Priština tvrdi da su policajci oteti s teritorije Kosova, dok Beograd kaže da su uhićeni na teritoriji Srbije. Kako su ranije priopćili srpski organi, osumnjičeni su da su počinili kazneno djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje i promet oružja i eksploziva, za koje je predviđena kazna do 12 godina zatvora.

Ministar vanjskih poslova Mađarske Peter Szijjarto rekao je da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obavjestio premijera Viktora Orbana o oslobađanju policajaca, prenosi Koha.

Beogradski odvjetnik Gradimir Nalić, koji u Srbiji zastupa uhićene kosovske policajce, potvrdio je za Radio Slobodna Evropa da im je pritvor ukinut i da ih, kako je naveo, upravo puštaju.

"Optužnica je potvrđena, a pritvor je ukinut i oni će se braniti sa slobode", rekao je Nalić i dodao da se policajci vraćaju na Kosovo.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 22:23