StoryEditor

SRBIJA Oluja je čupala drveće i nosila krovove: Ima i ozlijeđenih ljudi

Piše D  /  30.06.2018., 12:06h

Jaka kiša i pljuskovi pogodili su jučer veliki dio Srbije, a golema količina oborina prouzročila je bujice i ozbiljne probleme u prometu. Velike količine vode u nekom su trenutku potopile dio prometnica u Beogradu, a nevrijeme je zahvatilo i Suboticu, Novi sad i druge dijelove zemlje, piše 24.sata.

Snažno nevrijeme koje je oko 18 sati pogodilo Suboticu čupalo je drveće i oštetilo više građevina, a očevici tvrde da je vjetar prevrtao prikolice teretnih vozila. U ulici Segedinski put sa zgrade se srušila krovna konstrukcija, a jedna je djevojka navodno u posljednji trenutak pobjegla prije nego što se dio krovišta urušio na nju.

U naselju Gabrić ozlijeđen je čovjek koji je upravljao vozilom na koje je palo drvo. Čovjek je prebačen u Opću bolnicu u Subotici gdje mu je pružena medicinska pomoć. 

Obilne padaline izazvale su probleme i u Novom sadu, no kako piše Blic.rs, većih intervencija i nesreća nije bilo jer su građani već naviknuti na ljetne pljuske i kanalizacije koje ne mogu primiti velike količine vode. 

Najkritičnije je bilo kod nadvožnjaka u Partizanskoj ulici, koji je i inače crna točka jer pri svakoj jačoj kiši tamo nastane potop. Vatrogasci su iz potopljenog kamiona spašavali ženu i muškarca, a u bujici je zaglavilo više vozila. 

Snimljen je i čovjek koji se plivajući probijao kroz poplavljenu prometnicu.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 07:05