StoryEditor

Srbija: Mirni prosvjedi u više gradova

Piše D  /  09.07.2020., 11:07h

"Ovo večeras je čisti građanski prosvjed“, rekao je glumac Sergej Trifunović, koji je tijekom prosvjeda u srijedu navečer ozlijeđen u napadu, kako je ocijenio, "ubačenih državnih elementa“.

Trifunović je u razgovoru s reporterom N1 rekao kako "za sada nema desničara, Levijatana i drugih ‘državnih elemenata‘ ", za koje smatra da su ekstremisti ubačeni kako bi isprovocirali sukobe policije s građanima, prenosi Hina.

Prosvjednici u Beogradu sjede ispred Skupštine Srbije, dok na stubištu iza te institucije sjedi i pedesetak policajaca sa štitovima i kacigama.

U prosvjedu sudjeluje i nekoliko vođa oporbenih stranaka, ali oni inzistiraju da na ulici nisu kao oporba već dio "demokratskog pokreta".

Ispred Skupštine se i večeras okupilo nekoliko manjih skupina koje pokušavaju isprovocirati većinu da ustanu sa ceste, a s druge strane skupina studenata reagira porukama "Sjedi, ne nasjedaj".

Prosvjednici su sjedeći na cesti zaustavili promet ispred zgrade srbijanske skupštine, a prosvjedi se na isti način - sjedenjem - odvijaju i u Nišu, Novom Sadu, Čačku i drugim gradovima. 

Dnevnik.ba

 

18. travanj 2024 16:37