StoryEditor
kriza

Srbi daju ostavke na Kosovu, policajci pred kamerama skinuli uniforme

Piše desk  /  05.11.2022., 14:09h

Objavljivanje ove odluke praćeno je gromoglasnim aplauzom prisutnih

Neopozive ostavke na svoje funkcije su podnijeli gradonačelnici četiri većinski srpske općine na sjeveru Kosova, vijećnici, zastupnici u Skupštini Kosova, suci, tužitelji, administrativno osoblje u tužiteljstvu i sudstvu, kao i pripadnici Kosovske policije regije sjever, priopćeno je na konferenciji za medije Srpske liste, prenosi N1.

Objavljivanje ove odluke praćeno je gromoglasnim aplauzom prisutnih, a policajci su pred kamerama skinuli svoje uniforme.

Predsjednik Srpske liste Goran Rakić je rekao da je poslije sastanka održanog danas u Zvečanu odlučeno da predstavnici Srba napuste sve političke institucije, skupštinu, vladu Kosova, četiri općine na sjeveru, kao i da prekinu sudjelovanje i rad Srba u organima pravosuđa i policije.

Odluka o napuštanju institucija bit će na snazi sve do trenutka dok Priština "ne povuče odluke o preregistaciji i formira zajednicu srpskih općina".

"Da budem jasan, mi Srbi s Kosova ne prijetimo nikome, već se trudimo da sačuvamo mir i stabilnost, kao i svoje pravo na dostojanstven život, ostanak i opstanak, zato zahtijevamo da Priština odmah počne poštovati međunarodno pravo i sve sporazume koji su u dijalogu zaključeni između Beograda i Prištine, a koje je garantirala sama EU", poručio je Rakić, prenosi Kossev.

Rakić je na sjednici javno rekao da podnosi ostavku na mjesto ministra u Vladi Kosova.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 05:02