StoryEditor
tenzije na kosovu

Srbi: "Ako se nastave uhićenja, zatvaramo sjever Kosova zauvijek"

Piše desk  /  29.12.2022., 10:48h

Poslije sastanka s Kriznim stožerom s barikada predsjednik Srbije Aleksandar Vučić priopćio je da su Srbi na njegov prijedlog prihvatili da uklone barikade, ali da ništa ne vjeruju Albinu Kurtiju i u slučaju nastavka "uhićenja i progona" postavit će barikade koje više neće biti sklanjane.

"Imali smo teške razgovore, ali smo bili vrlo iskreni jedni prema drugima. Kako sam ja shvatio ovo je zaključak Stožera s barikada. Rekli su mi ljudi da ne žele da idu protiv svoje države", rekao je Vučić.

Kako je naveo, Srbi sa Kosova ne vjeruju kosovskim institucijama.

"Ja sam ih molio, ostavio sam ih same da donesu odluku i onda su mi uručili ovo što su na barikadama sastavljali. Srbi ne vjeruju u institucije", rekao je Vučić i pročitao tekst koji su mu predstavnici Srba dostavili.

"Jedino vjerujemo u državu Srbiju i u vas lično zbog toga zahtijevamo jasno datu riječ da imamo podršku za ono što slijedi. Ako se nastavi teror mi ćemo zatvoriti sjever Kosova zauvijek za prištinske institucije, tražimo garanciju da nikada neće priznati nezavisnost Kosova", pročitao je predsjednik, prenosi Kosovo online.

Dodao je: "Krenu li da uhićuju Srbe zbog barikada, sve što poslije toga poduzmete, ja stojim iza vas”.

Zaključio je da će barikade biti uklonjene, ali nepovjerenje nije uklonjeno.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 20:56