StoryEditor

"SRAM TE BILO": Zbog donacije Stocu Kaplan se obrušio na stranačkog kolegu

Piše D  /  30.04.2018., 10:04h

Salmir Kaplan, predsjednik Općinskog odbora SDA Stolac optužio je svog stranačkog kolegu i načelnika sarajevske općine Centar, Nedžada Ajnadžića za podršku stolačkom HDZ-u.

Pošto je Nedžad Ajnadžić član SDA isto kao sto sam i ja, moram se ograditi od ovog poteza, financijska podrška HDZ-u Stolac zaodjenuta u podršku Općini Stolac i kazati da sam iz medija saznao za ovaj potez. Ovom prilikom poručujem Ajnadžiću da je ta mašinerija koju on pomaže naše nevine momke osudila na zatvorsku kaznu i umjesto da me nazove i upita kako mislite skupit pare da momci ne idu u zatvor, on daje pare onima koji nas zatvaraju“, napisao je Kaplan, prenosi Dnevni list.

Također ću ovom prilikom kazati da je Nedžad Ajnadžić u ljeto 2016. obećao financijski pomoći Medžlisu IZ Stolac u obnovi vakufske kuće na Luci ako pobijedi na izborima i naravno da je slagao. Ovim putem ti poručujem Nedžade Ajnadžiću da slučajno nisi pomislio bilo šta donirati bilo kome u Stocu ko nije HDZ. Za HDZ me ništa nisi pitao i nemoj ni pitat, doniraj im još, to je naspram tvog obraza. A nama koji se borimo protiv HDZ-a ne treba ništa od tebe! Sram te bilo!“, zaključio je.

Inače, danas je objavljeno da Općina Centar Sarajevo pomaže drugim općinama na području cijele Bosne i Hercegovine u zaštiti i spašavanju od prirodnih i drugih nesreća, a posljednji u nizu takvih primjera je i donacija Općini Stolac od 15.000 KM za nabavku vatrogasne opreme i materijalno-tehničkih sredstava za potrebe Službe civilne zaštite. Financijska sredstva su izdvojena iz ovogodišnjeg proračuna Općine Centar, s računa Civilne zaštite koja se redovno svake godine izdvajaju za podršku drugim lokalnim zajednicama u zaštiti i spašavanju od prirodnih i drugih nesreća.

Tim povodom pomoćnik načelnika za Civilnu zaštitu Općine Stolac Danijel Babić posjetio je Općinu Centar gdje je s načelnikom Nedžadom Ajnadžićem potpisao Ugovor o dodjeli financijskih sredstava.

Prilikom potpisivanja ugovora Babić je izrazio zahvalnosti Općini Centar i naglasio da to nije prvi put da im središnja sarajevska Općina pomaže.

- Teritorijalno Općina Stolac se nalazi na jugu Bosne i Hercegovine gdje je u ljetnom razdoblju česta pojava požara. Tijekom protekle godine registrirano je više od 200 požara različitog intenziteta.  Zahvaljujući ovoj donaciji planiramo nabaviti specijalna vatrogasna odijela, namjensku obuću, naprtnjače za direktno gašenje požara na terenu, te crijeva za cisterne -  dodao je Babić.

Ajnadžić je kazao da Općina Centar već godinama iskazuje senzibilitet posebno kada je riječ o lokalnim zajednice koje su pretrpjele prirodne nesreće i one kojima je zbog ograničenih financijskih sredstava potrebna pomoć.

- Smatramo da je obveza Općine Centar da pomaže slabije razvijene sredine i mi ćemo to raditi i u budućnosti. Mi ne možemo biti zadovoljni ukoliko se samo jedna lokalna zajednica razvija, a ostatak naše zemlje ne može da prati takav trend. Zato ćemo nastaviti pomagati - naveo je Ajnadžić, priopćeno je iz Općine Centar.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 01:20