Article_Top_970x250

Spriječeno krijumčarenje 30.000 kutija cigareta iz Crne Gore u BiH

nezakonite aktivnosti

Spriječeno krijumčarenje 30.000 kutija cigareta iz Crne Gore u BiH

tra 01, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot

Policijski službenici Središnjeg istražnog ureda Granične policije BiH, u sklopu sprječavanja nezakonitih aktivnosti kojima se nanosi šteta proračunu BiH, spriječili su četiri osumnjičene osobe u krijumčarenju najmanje 30.000 kutija cigareta iz Crne Gore u BiH.

Policijski službenici Središnjeg istražnog ureda Granične policije BiH, zajedno s policijskim službenicima PPK TU Istok i PGP Hum, pod nadzorom tužitelja Tužiteljstva BiH, u graničnom pojasu na području Foče dokumentirali su kako četiri osobe sudjeluju u krijumčarenju najmanje 30.000 kutija cigareta iz Crne Gore u BiH, izbjegavajući mjere carinske kontrole, čime je nanesena šteta proračunima BiH u većem novčanom iznosu, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Tijekom dana obavit će se pretresi većeg broja objekata koje koriste osumnjičene osobe, u cilju pronalaženja predmeta koji potiču iz izvršenja navedenih kaznenih djela, kao i predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u kaznenom postupku.

Navedene aktivnosti predstavljaju kontinuiran rad Granične policije BiH na sprječavanju nezakonitih aktivnosti kojima se nanosi šteta proračunima BiH, dodaje se u priopćenju.

Dnevnik.ba