StoryEditor

SPREMANJE ZA IZBORE Bošnjačko-srpski mediji podvalili Hrvatima "kalašnjikov" u Mostaru

Piše D  /  10.08.2020., 10:08h

Snimka na kojoj se vidi muškarac kako hoda s automatskom puškom po Starom gradu snimljena je 31. srpnja 2020. godine, te nema nikakve veze s navijačkim izgedima koji su se dogodili u subotu ujutro 8. kolovoza, potvrdili su nam iz policije. 

‘‘Ovaj incident nema nikakve veze s navijačkim neredima i dogodio se 31. srpnja. Prema osobi je postupano sukladno zakonskim propisima, te je policija provela sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a kalašnjikov je izuzet i nalazi se u policiji‘‘, rekao je za Bljesak.info Ljudevit Marić glasnogovornik MUP-a HNŽ-a. 

Inače, opskurni srpski portal preokret.info a potom i Dnevni avaz te drugi sarajevski mediji objavili su ovaj video tvrdeći kako su navijači uoči derbija osim s palicama bili opremljeni i vatrenim oružjem. 

No, dodali su da nisu mogli utvrditi autentičnost videa. 

Iako nisu utvrdili autentičnost niti provjerili informacije,  Avaz je objavio tekst pod nazivom ‘‘Huligani u Mostaru nosili i kalašnjikove‘‘, povezujući ovaj događaj s navijačkim neredima uoči gradskog derbija, izazivajući tako nepotrebne tenzije.

Naravno, navedeni mediji su svi redom sugerirali kako je pušku nosio navijač Zrinjskog, što se pokazalo kao prozirna laž. Ipak, to nije spriječilo bošnjačke političke stranke da sudjeluju u širenju ove laži.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 21:47