Article_Top_970x250

Sporting prvak Europe u futsalu, finale sudili Hrvati

prva titula

Sporting prvak Europe u futsalu, finale sudili Hrvati

tra 28, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot via Index.hr

Futsal klub Sporting iz Lisabona osvojio je svoju prvu titulu prvaka Europe. U finalu su slavili protiv Kairata (1:2), kazahstanskog prvaka koji je "Final four" turnir organizirao u svojoj Almaty Areni.

Prvo poluvrijeme odigrano je bez pogodaka, a briljirala su dva brazilska golmana na suprotnim stranama - nepogrešivi Guitta na golu Sportinga i Higuita, Brazilac na golu domaćina koji je uzeo kazahstansko državljanstvo i brani njihove boje u nacionalnom dresu. Poluvrijeme je bilo iznimno izjednačeno, da bi Cavinat doveo Sporting u vodstvo. Nakon pet minuta Alex Merlim još je jednom proparao mrežu Kazahstanaca bombom pod gredu sa špicom. Ostatak susreta protekao je u nastojanju domaćina da se s Higuitom u polju vrate u susret, ali tek su minutu i pol prije kraja uspjeli postići utješni pogodak preko Douglasa Juniora. 

Sportingu je ovo bilo četvrto finale, ali tek prva, povijesna titula. S druge strane, nakon dva naslova, Kairat je doživio prvi poraz u finalu najelitnijeg europskog klupskog natjecanja. Zanimljivo je da je Sporting na putu do završnog turnira izbacio Novo Vrijeme Apfel iz Makarske, aktualnog prvaka Hrvatske. To nije bila jedina poveznica ovog finala s Hrvatskom - sudački par na ovoj utakmici bili su Nikola Jelić i Saša Tomić, što im je svakako najveća čast u dosadašnjem dijelu karijere. 

Koliko navijačima Sportinga znači ova titula svjedoči i iduća fotografija. Iako je dio njih potegnuo na 7000 kilometara udaljeno gostovanje, većina je napunila Sportingovu dvoranu u Lisabonu te na videozidu pratila prijenos susreta, prenosi Index.hr.

Dnevnik.ba