StoryEditor

SPONZORI PORUČILI REALU "Dovodimo vam Neymara ako ćete uzeti naše dresove"

Piše D  /  13.03.2018., 12:03h

Transfer u PSG odvio se potpuno suprotno njegovim očekivanjima. Nadao se da će ga navijači obožavati, da će liga biti kompetitivna te da će se boriti za naslov u Ligi prvaka. Nije se dogodilo ni prvo ni drugo niti treće i Neymar, kako pišu španjolski i brazilski mediji, više ne želi igrati za klub koji ga je ljetos platio 222 milijuna eura.

U Parizu su svjesni da Neymara ne mogu zadržati čak ni povećanjem plaće od 30 milijuna eura po sezoni pa su spremni pregovarati s potencijalnim kupcima. Zainteresiranih je puno, ali rijetko tko može platiti 400 milijuna eura, koliko će šeici tražiti za Brazilca. I tu se u priču uključio Nike koji je spreman "pomoći" Realu da Neymar preseli na Santiago Bernabeuu.

Nike i Adidas godinama su "u ratu" za najbolje i najisplativije svjetske klubove. Nike drži Barcelonu i Manchester City, dok Adidas nose Manchester United, Real i Chelsea. Prema pisanju španjolskog lista As koji je priču danas objavio na naslovnici, američka tvrtka ponudila je Realu da će platiti dio transfera ako prvak Europe raskine ugovor s Adidasom i prijeđe u Nikeovu ekipu.

Nike bi osim toga Realu ponudio i puno bolji ugovor od onoga koji Madriđani imaju s njemačkim dobavljačem opreme. Adidas Realu plaća oko 40 milijuna eura po sezoni, a Manchester United  gotovo 90 milijuna plus bonuse. Barcelona od Nikea zarađuje 105 milijuna eura fiksno, a još 50 može godišnje prihoditi od bonusa.

Neymar ima dugogodišnji ugovor s Nikeom, baš kao i Cristiano Ronaldo, čime bi Nike dodatno ojačao svoju poziciju na tržištu te sebi i Realu privukao više od 200 milijuna Brazilaca koji Neymara doživljavaju poput boga.

Upravo o tome su, piše As, nedavno u Parizu razgovarali Realovi predstavnici i Neymarov otac, a transfer bi se mogao realizirati već ovog ljeta, a ne 2019. kako su navodili neki mediji. Raskid ugovora Reala i Adidasa također ne bi bio preveliki problem, događalo se prijašnjih godina. Chelsea je imao ugovor s Adidasom do 2023. godine pa ga je raskinuo, platio 45 milijuna eura penala i potpisao za Nike, a isto je napravio i Milan koji će od sljedeće sezone nositi Pumine dresove.

Adidas je, piše Der Spiegel, pripremio i ponudio Realu novi ugovor još prošle godine, ali kad se otvorila mogućnost da Neymar pod ovim uvjetima dođe u Madrid, Florentino Perez i društvo su ga navodno odbili..., piše Index.hr.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 13:30