StoryEditor

Splitska policija uhitila narkoskupinu, heroin i kokain krijumčarili iz Albanije i BiH

Piše D  /  28.05.2020., 08:05h

Osumnjičeni su uhićeni na splitskom području, prenosi Hina.

U akciji u kojoj su sudjelovali USKOK, PNUSKOK i Služba za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta splitske policije uhićeni su 45-godišnjak, 57-godišnjak, 43-godišnjak, 51-godišnjak, 44-godišnjak i 36-godišnjak.

Tijekom pretrage njihovih domova i vozila, na temelju naloga splitskog Županijskog suda, pronađeno je 1,6 kilograma kokaina, 2,1 kilogram heroina, 10 kilograma smjese za povećanje droge, preša za prešanje droge, vaga, više posebno napravljenih mobitela i SIM kartica. 

Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da su šestorica od 17. veljače do 27. svibnja nabavila pet kilograma kokaina i pet kilograma heroina.

USKOK je precizirao da su drogu namijenjenu daljnjoj preprodaji nabavljali od nepoznatih osoba iz Albanije i Bosne i Hercegovine.

Vrijednost zaplijenjenog heroina na ilegalnom tržištu u Hrvatskoj iznosi najmanje dva milijuna kuna, a kokaina najmanje 3,7 milijuna kuna.

Uhićene osobe će tijekom četvrtka biti dovedene pritvorskom nadzorniku PU splitsko-dalmatinske, a odgovarajuća kaznena prijava bit će podnesena Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 02:31