Article_Top_970x250

Split: Uhićen narkobos s više od 4,5 kg heroina i drugih opijata

veliki policijski ulov

Split: Uhićen narkobos s više od 4,5 kg heroina i drugih opijata

tra 19, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Ilustracija: Ivo Čagalj/Pixsell

Jednog od šefova narkomiljea na širem splitskom području uhitila je splitska policija nakon što je u stanu kojim se taj 29-godišnjak koristi u Splitu otkrila više od četiri i pol kilograma heroina, a pronašla je i oko 2,5 kilograma drugih opijata. Njihova bi vrijednost na ulici mogla dosegnuti vrijednost od oko tri milijuna kuna.

Splitsko-dalmatinska policija to je objavila u petak na izvanrednoj konferenciji za novinare, izvijestivši da 29-godišnjaka prate već mjesecima jer ga po zlouporabama droga znaju otprije.

Šef kriminalističke policije te policijske uprave Ante Matković istaknuo je kako je riječ o jednom od nositelja organiziranog kriminala kada je u pitanju zlouporaba droge na širem splitskom području. 

- S obzirom na količinu i sve što smo pronašli, vidi se da je droga bila namijenjena preprodaji, da je osoba bila naoružana i ovo kriminalističko istraživanje ide dalje kako bi se utvrdila povezanost uhićene osobe s drugima, rekao je Matković.

U unajmljenom stanu policija je pronašla četiri kilograma i 650 grama heroina, 625 grama kokaina, kilogram i 840 grama marihuane, 133 tablete ecstasyja, 54 grama amfetamina, tri digitalne vage za precizno mjerenje, pribor i opremu za pakiranje droge, dva pištolja Glock te 135 komada streljiva. 

Nakon što je nad 29-godišnjakom završila kriminalističko istraživanje, policija ga je uz kaznenu prijavu zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, te prekršajnu prijavu zbog nezakonitog posjedovanja oružja, predala pritvorskom nadzorniku.

Načelnik Odjela kriminaliteta droga Dušan Jenjić izjavio je da su kontinuirano usmjereni na pojedince i organizirane skupine koje se bave prodajom droge te svakodnevno rade na suzbijanju krijumčarenja, prodaje i proizvodnje droge. Smatra da je i današnja zapljena rezultat takvog policijskog rada. Novinarima je rekao i kako je nabavna cijena kilograma heroina oko 25 tisuća eura, a kilograma kokaina 40 tisuća eura.

Dnevnik.ba