StoryEditor

Split: Napadači na vaterpoliste Crvene zvezde na slobodi

Piše D  /  10.04.2019., 08:04h

Na sudski će postupak dolaziti sa slobode, a do tada im je na snazi mjera opreza, što znači da se svakog ponedjeljka i petka moraju javljati - jedan u solinsku, a drugi u splitsku policiju.

Osim njih dvojice, istraga je otvorena za još dvojicu mladića, ali oni nisu završili u istražnom zatvoru jer ih se nije sumnjičilo da su počinili razbojstvo i pokušali nanijeti teške ozljede beogradskim sportašima te nije bilo bojazni da će ponoviti kazneno djelo.

Izgred se dogodio 9. veljače u jednom kafiću na Rivi kad su petorica mladića napala trojicu vaterpolista Crvene zvezde. Dvojica su uspjela pobjeći, a treći se spasio skokom u more. Jednom vaterpolistu lakše je ozlijeđena glava, sljepoočnica i nos kad su ga napadači udarili metalnom šipkom. Druga dvojica koja su uspjela pobjeći dobila su udarac u leđa i nogu, ali oni nisu zatražili liječničku pomoć u splitskoj bolnici. Napad na beogradske vaterpoliste osudili su tada gradonačelnik i župan te mnogobrojni utjecajni sportaši i političari, prenosi Hina.

Vaterpolisti Crvene zvezde odmah su otputovali iz Splita ne želeći sudjelovati na utakmici Regionalne vaterpolske lige. 

Trojica huligana, dva 25-godišnjaka i 23-godišnjak uhićeni su dan nakon napada te su kazneno prijavljeni za pokušaj teškog ozljeđivanja i razbojstvo iz mržnje. Četvrti, 22-godišnji napadač uhićen je četiri dana nakon napada na Rivi, a za petim policija još traga, prenosi FENA.

Dnevnik.ba

21. travanj 2024 18:36