StoryEditor
split

Splićanka je ganuta potezom nesebičnog dobročinitelja na benzinskoj stanici: "Od šoka sam pet minuta sjedila u autu ispred kuće"

Piše desk  /  01.06.2022., 16:45h

Tko god kaže da smo kao društvo klonuli duhom, povlačeći se u sebičnost kao zadnju liniju obrane pred surovom zbiljom koja nam prijeti dostojanstvu, nije upoznat s pričom kakva se jučer odvila na benzinskoj pumpi u Splitu.

U šoku od dobrog djela kojim joj je potpuni stranac uljepšao dan Splićanka je, kako je podijelila u svojoj objavi u Facebook grupi "Policija zaustavlja Split i okolica" jedva došla k sebi. Iako nije navela o kojem je iznosu riječ, plativši njen račun za gorivo koje je opet poskupilo, nakon što zbog odbijene kartice to nije mogla učiniti sama, nesebični dobročinitelj zaslužio je njenu zahvalnost, ali i javnu pohvalu kojoj se produžujemo, prenosi Slobodna Dalmacija.

A evo i kako se sve desilo, prema riječima zatečene žene…

- Znači večeras iza posla, oko 21 i nešto išla sam na Lukoil uliti goriva. Ja na kasu za platiti, kartica odbijena. Što ću, što ću... Nazad u auto po mobitel i osobnu pa pitan radnicu unutra gdje mi je najbliži bankomat, da ću ići podići keš i ostaviti joj osobnu i mobitel dok se ne vratim. I čuje to momak koji je bio unutra pa kaže: "Imaš u Jokera. A koliko si ulila?" I ja mu kažem, a on na to govori: "Platit ću ja".

Ja u šoku. Kažem: "Ma ne triba, fala ti, ići ću do bankomata". Kaže on: "Lipo san ti reka aj ća. Platit ću ja". Govorim mu: "Aj onda sa mnom do Jokera da ti vratim pare". Kaže: "Neću, lipo san ti reka da ću platiti ja". Joj, propala san u zemlju od srama. Kažem mu: "Daj, nekako ti se moram zahvalit". Kaže: "Ništa, mala, ne moraš, nego sjedni u auto i idi ća".

Sjedila san u autu ispred kuće pet minuta od šoka da još dobrih ljudi ima. Ovim puten mu se javno zahvaljujem, ulipša mi je dan, iako mi je i dalje neugodno do zla Boga - navela je ganuta Splićanka.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 05:13