Article_Top_970x250

Splićani prijavili migrante, ispostavilo se da su azijski turisti

zabuna

Splićani prijavili migrante, ispostavilo se da su azijski turisti

tra 23, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Ilustracija: Miranda Čikotić/Pixsell

U ponedjeljak poslijepodne istokom Splita proširila se informacija da je uočena skupina migranata. Netko je to dojavio i policiji.

No vrlo brzo se ispostavilo da je riječ o turistima iz Azije.

"Nakon prijave smo izašli na teren u Žrnovnicu te smo u kratkom roku utvrdili da se radi o stranim državljanima koji legalno borave u našoj zemlji kao turisti. Nikakvog razloga za paniku nema", rekli su iz splitske policije za Dalmacija Danas.

Neslužbeno se doznaje da se radi o grupi turista, većinom u dobi od 20 do 30 godina, koji su jučer bili na izletu u Splitu i okolici. Dio njih odsjeo je u jednom hotelu na području Splita, a radi se o turistima iz Azije. Navodno se radilo o tri osobe.

Žena u Samoboru lani prijavila zaposlenika Rimac Automobila

Ovo nije prvi put da se događa da građani prijavljuju da su vidjeli migrante koji to nisu.

Primjerice, dubrovačka je policija prošle jeseni u više navrata dobila dojave o navodnim migrantima koji se spuštaju s brda. No kad bi došli na mjesto događaja, ili ne bi zatekli nikoga ili bi zatekli planinare i izletnike.

U studenom prošle godine jedna je žena u Samoboru u jednom trgovačkom centru vidjela navodne migrante i odmah je sve prijavila policiji. Zagrebačka policija je odmah izašla na teren i ustanovila da se radi o uredno prijavljenim strancima koji su zaposleni u Rimac Automobilima, tvrtki Mate Rimca koja je poznata širom Hrvatske, ali i svijeta.

Dnevnik.a

Article_Bottom_970x250