StoryEditor

Špirić: Vijeće ministara radi na baterije, SMS ministri završit će u rubrici "Vic dana"

Piše D  /  15.10.2019., 01:10h

- Neodržavanje sjednica, kršenje procedura, dogovaranje ad hoc i inkognito - odlike su rada ovog saziva Vijeća ministara od samog početka, a tehnički mandat i materijale za sjednicu završava im tehničko osoblje, dok je njihova briga samo da im ne "iscure baterije na mobilnim telefonima - istakao je Špirić.

On je podsjetio da je točno propisano zakonom i Poslovnikom kada se održavaju izvanredne i telefonske sjednice, ali izgleda da je u ovom slučaju samo bitno da mandat "curi", pa makar i tehnički.

- Glasanje iz automobila, restorana i rančeva odgovor je ovog saziva Vijeća ministara na eskaliranje problema s dolaskom i smještajem migranata. Ni u jeku svog mandata ovi ministri nisu se posvetili ozbiljno nijednom problemu, osim smještaju stranačkog kadra na rukovodeće pozicije - istakao je Špirić.

Ipak, dodao je on, i od njih takvih kakvi su bilo je za očekivati da će ponuditi bar jednu konkretnu mjeru u situaciji kada ljudima u Bileći i drugim gradovima grupe migranata upadaju u kuće i kada ti isti migranti u BiH postaju humanitarni i sigurnosni problem.

- SMS ministri, kada već nisu u stanju ni sjednicu da održe, morali bi bar da nas poštede velikih riječi, ispraznih poruka, obećavajućih kandidatura, reformi i akcionih planova. Njihov mandat počeo je naopako, a završit će u rubrikama "vic dana", jer se samo u BiH državni poslovi završavaju Viberom, SMS porukom - zaključio je Špirić. 

Vijeće ministara održat će danas izvanrednu telefonsku sjednicu, a o predloženim materijalima javnost će biti informirana putem priopćenja, najavljeno je iz ove institucije. 

Novinarima, kojima nije bio dozvoljen ulazak u zgradu državnih institucija u Sarajevu, iz Službe za odnose s javnošću Vijeća ministara potvrđeno je da će biti održana izvanredna telefonska sjednica, ali bez obrazloženja i detalja o dnevnom redu, prenosi Srna.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 06:01