StoryEditor

Špirić pozdravio kompletiranje bošnjačkog bloka koji će sudjelovati u vlasti

Piše D  /  16.05.2019., 11:05h

Špirić je rekao da nije ni trebalo gubiti šest mjeseci kako bi se to desilo jer stranke iz Republike Srpske nisu ničim uvjetovale formiranje vlasti na nivou zajedničkih institucija.

"Bilo je bespotrebno optuživati Republiku Srpsku ako se čekalo da dođe do formiranja saveza ili koalicije SBB-a, SDA i DF-a. Ali, u svakom slučaju, ako je to pomak u formiranju vlasti mi to pozdravljamo", naglasio je Špirić, prenosi Srna.

Sjednica Predsjedništva Saveza za bolju budućnost održana je danas u Sarajevu. Kao što je bilo i očekivano, razgovarali su o ponudi Stranke demokratske akcije da uđu u vlast zajedno sa Demokratskom frontom.

"Ovaj trenutak zahtjeva da stavimo interese države i naroda ispred sebičnih i osobnih animoziteta. Sloga i partnerstvo je ono što biramo za ovaj trenutak", kazala je potpredsjednica SBB-a Adisa Omerbegović-Arapović.

Kako je priopćeno nakon prošlotjedne sjednice Predsjedništva SDA, imajući u vidu zabrinjavajući razvoj političkih i sigurnosnih prilika u BiH i regiji i povijesni značaj adekvatnog odgovora na te izazove, pozvali su na formiranje snažnog patriotskog političkog saveza u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti na državnom nivou i u F BiH.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 13:12