Article_Top_970x250

Špirić: Platni spisak institucija BiH duži za 583 novozaposlene osobe

potkrijepio tvrdnju

Špirić: Platni spisak institucija BiH duži za 583 novozaposlene osobe

lip 28, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić izjavio je danas da je u rujnu 2018. godine, ondnosno neposredno prije općih izbora, iz proračuna institucija BiH isplaćena plaća za 21.806 osoba, dok je na platnom spisku u svibnju 2019. godine bilo 22.389 ljudi, što potvrđuje da je broj zaposlenih povećan za 583.

"Svi koji se trude demantirati ove činjenice mogu se obratiti Ministarstvu Financija i trezora BiH, koje isplaćuje plaće, ali i Agenciji za statistiku, Direkciji za ekonomsko planiranje, te Međunarodnom monetarnom Fondu i Svjetskoj banci gdje, takođe, prate i obrađuju ove podatke", rekao je Špirić Srni.

Pozvao je one koji sumnjaju u ove podatke da se obrate ovim institucijama, iz kojih su mu dostavljeni službeni podaci zaključno s 31. svibnjem, pa da vide ima li u lipnju novozaposlenih.

"Suvišna je svaka polemika s onima kojima je Vijeće ministara zavod za zapšljavanje. Takvi nemaju nikakve vizije i nisu mogli uraditi ništa korisno za cijeli mandat pa otimaju dane da još malo ostanu u vlasti jer ih se ionako nitko više neće sjećati, pa čak ni ovi koje su zaposlili", naglasio je Špirić.

Dnevnik.ba

Tagovi: