Article_Top_970x250

Špirić: Očekujem ažurirane podatke nadležnih institucija o migrantima

migrantska kriza

Špirić: Očekujem ažurirane podatke nadležnih institucija o migrantima

lip 21, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Arhiva

Zamjenik predsjedavatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić očekuje da će nadležne institucije uskoro pripremiti ažurirane podatke o stanju migrantske krize u BiH kako bi bio ispoštovan zaključak o održavanju plenarne sjednice o ovoj temi.

“Situacija koju imamo u vezi s ilegalnim migracijama već godinama nije dobra i tome se pristupa selektivno. Još u prošlom mandatu imao sam nekoliko zastupničkih pitanja i inicijativa na koje su se oglušili i tadašnji ministar sigurnosti i Vijeće ministara. Posljedica takve neozbiljnosti je da migranti sada napadaju i policiju”, izjavio je za Srnu Špirić, koji je bio inicijator zakazivanja plenarne sjednice o stanju migrantske krize u BiH.

On smatra kako je nužno da se uključe sve nadležne institucije u ovaj problem koji ima više segmenta, od humanitarnog do sigurnosnog i političkog, te je neophodno da se koordinirano radi na svim razinama vlasti.

Špirić, koji je i potpredsjednik SNSD-a, smatra da migrantska kriza nije problem samo jedne stranke niti parlamentarne većine već cijelog društva.

“Što ozbiljnije i učinkovitije budemo radili, to su nam manje šanse da cijela BiH postane Unsko-sanska županija po pitanju migranata”, zaključio je Špirić.

Dnevnik.ba