Article_Top_970x250

Špirić: Nema ništa opasnije u demokraciji nego kad se upustimo u ovakve igre

nakon neodržavanja sjednice

Špirić: Nema ništa opasnije u demokraciji nego kad se upustimo u ovakve igre

lip 25, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: N1

Ja samo upozoravam da nema ništa opasnije u demokraciji nego kad se upustimo u ovakve igre, kazao je Nikola Špirić, dopredsjedatelj Doma naroda PS BiH nakon što nije održana jučerašnja hitna sjednica zbog nedostatka kvoruma.

Nakon što se javnosti obratio predsjedatelj Bakir Izetbegović i kazao da je BiH postala jedina zemlja članica Vijeća Europe koja nije imenovala svoju delegaciju za PS Vijeća Evope, reagirao je i Špirić.

"Dobili smo dopis gospodina Sarajlića 20. u kojem traži hitnu sjednicu, da bi danas dobili prilog pod istim datumom i brojem protokola s istim brojem potpisa. Ono od 20. smo dobili potpisano pod 24. I jedno i drugo je kršenje Poslovnika. Ja samo upozoravam da nema ništa opasnije u demokraciji nego kad se upustimo u ovakve igre", kazao je.

Podsjetimo, za jučer bila je zakazana prva hitna sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, na čijem je dnevnom redu imenovanje članova Delegacije Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe.

Na dnevnom redu sjednice je i izbor članova stalnih komisija Doma naroda - Ustavnopravne komisije, Komisije za financije i proračun i Komisije za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, promet i komunikacije.

Sjednica je bila zakazana za 17 sati.

Dnevnik.ba