Article_Top_970x250

Špirić: Na sceni je dobro maskiran puzajući šerijat, što potvrđuje i deklaracija SDA

reakcija

Špirić: Na sceni je dobro maskiran puzajući šerijat, što potvrđuje i deklaracija SDA

ruj 15, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Programska deklaracija SDA potvrdila je da se ciljevi ove stranke nisu promijenili od 1991. godine kada ju je vodio Alija Izetbegović i da su još u ratnim rovovima gdje su im interese branili mudžahedini, istakao je zamjenik predsjedatelj Doma naroda parlamenta BiH Nikola Špirić.

- Kada sam nedavno upozorio da je nesaglediva opasnost ako se poklapaju stavovi i vizije o BiH među pripadnicima odreda 'El Mudžahid' i sadašnjeg bošnjačkog političkog vodstva mnogi su ocijenili moju izjavu neodmjerenom u ovom trenutku - rekao je Špirić Srni.

On je naglasio da je upravo ovaj trenutak pokazao što je desetljetna želja SDA i na koji način oni vide BiH.

- Na sceni je, kako sam već upozoravao, dobro maskiran puzajući šerijat i to se potvrđuje ovakvom deklaracijom SDA koja nema ni 'M' od multietničnosti. Nitko od Srba ne može smatrati svojom BiH koja bi nastala po mjeri deklaracije SDA - konstatirao je Špirić.

Onima koji su pisali deklaraciju, a ima ih mnogo u političkim, nevladinim i vjerskim zajednicama, rekao je Špirić, treba biti jasno da je položaj Srba drugačiji nego 1991. godine jer Srbi imaju Republiku Srpsku koja ima legalitet u Dejtonskom mirovnom sporazumu i da im je ona svetinja.

- Srbi su odlično shvatili što im je jučer poručeno sa Kongresa SDA i oni, kojima to do sada nije bilo jasno, sigurno će otvoriti oči. Ostalo je još da poruke svojih miljenika iz SDA shvati i međunarodna zajednica i da se zapitaju ko to vraća slogan 'cijela iz tri dijela' - zaključio je Špirić, koji je potpredsjednik SNSD-a.

Dnevnik.ba

Tagovi: