Article_Top_970x250

Špirić: Istovremeno je i smiješno i bezobrazno od SDA izaći i čitati bukvicu SNSD-u i HDZ-u

Potpredsjednik SNSD-a

Špirić: Istovremeno je i smiješno i bezobrazno od SDA izaći i čitati bukvicu SNSD-u i HDZ-u

srp 27, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić izjavio je danas da nikad nitko nije bolje predstavio zaključke SDA od potpredsjednika Glavnog odbora te stranke Čedomira Lukića, navodeći da je on danas svima otvorio oči i pokazao da je jedini cilj SDA županijska vlast, a posebno u Županiji Sarajevo.

“Čedomir je potvrdio ono što sam davno rekao da, osim što čekaju stranački kongers, u SDA samo žele preuzeti vlast u županijama gdje se isplati vladati, dok na niovu BiH mogu da tavore godinama, a opstrukcije pripisuju drugima”, rekao je Špirić Srni komentirajući zaključke koje je danas usvojio Glavni odbor SDA.

On je ocijenio da je istovremeno i smiješno i bezobrazno od SDA izaći i čitati bukvicu SNSD-u i HDZ-u.

“SNSD nema mandatara, kako ga zovu, jer kandidata za predsjedavjućeg Vijeća ministara ne žele imenovati u Predsjedništvu BiH upravo po nalogu iz SDA. Nikakav takozvani mandatar ne podnosi programe Predsjedništvu nego Zastupničkom domu Paralemntarne skupštine BiH. To SDA zna, ali ih to ne zanima”, naglasio je Špirić.

Prema njegovim riječima, SNSD ništa ne opstruira, nego čeka SDA da se završi implementacija izbornih rezultata na niovu BiH.

“Ni više, ni manje od toga. Ali, odlučili su da svoj loš izborni rezultat ispostave svima nama i oni su ti koji koče BiH na europskom i svakom drugom putu. Vode je kao slijepci ravno u provaliju jer vjeuju svojim lažima”, istakao je Špirić.

On je dodao da je javnost od Lukića čula trunku iskrenosti, ali nije čula ništa dobro što bi BiH otvorilo vrata da krene naprijed u bolje dane.

“Nije dovoljno da samo Čedomir od svih Srba u BiH vjeruje zaključcima SDA, nego trebaju povesti računa o tome da grade zajednicu koja odgovara svima, onako kako je propisao Daytonski sporazum”, zaključio je Špirić.

Glavni odbor SDA je u zaključcima svu krivicu za blokadu u procesu formiranja vlasti na nivou BiH i Federacije BiH pripisao SNSD-u i HDZ-u BiH.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250