StoryEditor
PROPAGANDA

Specijalni rat protiv Hrvata u SAD-u, UK i Njemačkoj zbog odluke OHR-a

Piše desk  /  04.08.2022., 08:04h

Koordinirana akcija političkog Sarajeva kako bi se pokolebalo najvažnije svjetske centre, a Schmidt odustao od izborne reforme te se nastavio projekt stvaranja bošnjačke države

Posljednjih tjedan dana ojačao je pritisak bošnjačkih aktivista koji perpetuiraju jednu te istu propagandu kako bi se pokušalo odvratiti visokog predstavnika Christiana Schmidta od nametanja izmjena Izbornog zakona kojima bi se spriječilo stvaranje muslimansko-bošnjačke državice i potpuno političko istrebljenje Hrvata u federalnom entitetu, piše Večernji list BiH.

Pritisci su smišljeno usmjereni prema najvažnijim državama koje upravljaju procesima u BiH - Sjedinjenim Američkim Državama, Ujedinjenom Kraljevstvu te Njemačkoj.

Gebelsovska propaganda

Identična gebelsovska propaganda kojom se želi pokazati da su Hrvati prezastupljeni u vlasti, a Hrvate i njihove političke opcije naziva se ekstremističkim, proputinovskim. Rukopis SDA i drugih probošnjačkih stranaka iz BiH s elementima nacional-šovinizma prema Hrvatima istodobno se uspio progurati u javnim istupima britanske barunice Arminke Helić, američkog Helsinškog odbora na koji utjecaj imaju radikal Reuf Bajrović i bošnjačka dijaspora, ali i u tiskovini Tageszeitung (TAZ) koju potpisuje iznimno pristrani Erich Rathfelder. Ovaj put svoje usluge nije "ponudila" Adelheid Wölfl iz bečkog Standarda koja se redovito aktivira kada treba osuti paljbu po posebnom izaslaniku EU-a u BiH Johannu Sattleru.

Odreda Helić, Rathfelder i Helsinški odbor američkog Kongresa ponavljaju jednu te istu mantru, a koju je u suštini iznimno jednostavno dokazati i pokazati kao laž. Teza je da bi predložene izmjene značajno ojačale poziciju HDZ-a i dale mu monopol na svim pozicijama bh. Hrvata u parlamentima i vladama BiH. Tako je, čak se igrajući s brojkama o tome koliko u BiH ima Hrvata, zaigrala barunica Arminka Helić doslovno predstavljajući Hrvate manjinom i negirajući odredbe Daytonskog mirovnog sporazuma o zemlji čiju temeljnu postavku čine konstitutivni narodi.

Dapače, posve je izvjesno kako će HDZ BiH u slučaju da se Hrvatima u BiH zajamči politički pluralizam, bez mogućnosti da ih građani - Bošnjaci Arminke Helić preglasaju, najviše izgubiti. Hrvati tada više neće biti u grču te će se moći udaljiti od potrebe okupljanja oko te stranke ili pak projekta HNS-a BiH. Jednako kao i njezin sunarodnjak Adis Ahmetović u Njemačkoj, etnička Bošnjakinja Helić bez skrupula iznosi neistine kako su se u Sarajevu okupili prosvjednici protiv segregacije, nego da su ključni motiv, kako je to rekao jedan od okupljenih, bili Hrvati i mržnja prema njima s obzirom na to da svi mogu stati u dva vagona. Time je i prosvjednik vrlo sličnim rječnikom progovorio kao i njegovi inspiratori.

Ni jedne riječi o prijetnjama ratom i nasiljem, o prebrojavanju Bošnjaka, "prijateljskim" savjetnima Schmidtu da pripazi u javnom istupu nije rekla Helić koja se posve diskreditirala posljednjom objavom, predstavljajući se u šovinističkom svjetlu. Upravo kako to radi sarajevsko medijsko i obavještajno podzemlje, Hrvate i ključne hrvatske stranke nazivaju proputinovskim. Istodobno je izricala hvalospjeve prema Željku Komšiću koji je ključni subjekt nikada od rata lošijih hrvatsko-bošnjačkih odnosa. Uz to je Helić Hrvatsku predstavila kao zemlju koja radi samo u interesu Hrvata, a na štetu BiH. Njoj je problematična i odrednica "tri konstitutivna naroda" u najnovijem Strateškom kompasu EU-a. Ponovila je iste teze iz bošnjačke političke kuhinje i kako se rade ustupci HDZ-u kako ne bi nakon izbora stvarao probleme.

Hrvati "ekstremisti"

Na kraju je, naravno, sve začinila teškom zloupotrebom i manipulacijama o ratnim stradanjima Bošnjaka, logorima i genocidu, što se obično koristi kao "argument" kada sve "šuplje" koje je zapisala padnu u vodu. Svaki pak tekst njemačkog dopisnika FAZ-a doslovno je identičan. Hrvati su "bad guys", a Bošnjaci dobra ekipa. Ovaj ratni dopisnik iz BiH, koji je u pravome smislu propagandist, očito je zbog određene "motivacije" vodeću hrvatsku stranku u BiH i Hrvate nazvao ekstremistima. Za Rathfeldera, kao i za barunicu postoje samo presude Europskog suda za ljudska prava koje inzistiraju samo na tome da se manjinama omogući aktivno biračko pravo. I on ponavlja mantru kako je Hrvata 15%, a da imaju 30% pozicija. Ova koordinirana akcija pravi je specijalni rat protiv Hrvata u BiH.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 04:53