StoryEditor

Spasioci iz Konjica nakon pronalaska tijela dječaka: "Uočili smo žuti komad odjeće"

Piše D  /  28.04.2021., 09:04h

Tijelo dječaka je pronađeno na dva kilometra nizvodno od mjesta pronalaska automobila, kojim su, pod potpuno nejasnim okolnostima stradali on i njegov otac. Svi oni koji su se našli na licu mjesta od spasilaca do istražitelja i ekipe Hitne pomoći bili su potreseni.

Posebno potreseni su bili članovi Sportsko-rekreacijskog kluba (SRK) „Neretva“ iz Konjica koji su i uočili tijelo dječačića koje je uz obalu u gustom šiblju plutalo na vodi, prenosi Avaz.

Oni su danas iza podne stigli kao podrška svojim kolegama iz Interventne spasilačke službe (ISS) Mostar, čiji su timovi kajacima i ronioci pretraživali dio do Avijatičarskog mosta.

- Mi smo se sinoć dogovorili s našim kolegama iz ISS-a i nakon što su oni pretražili gornji dio, mi smo odlučili da se čamcima spustimo ispod mosta. Odredili smo desnu obalu kao ciljnu da pretražimo i prilično smo brzo i pronašli tijelo unesrećenog... Ipak, radi se o djetetu i ne mogu... Ne mogu previše ništa reći - bio je potresen Eldin Gakić, predsjednik SRK "Neretva".

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 19:57