StoryEditor

Spašena trudnica koja je preko Plješivice pokušala ilegalno ući u Hrvatsku

Piše D  /  24.03.2019., 07:03h

Oko 13,30 sati Postaja granične policije Korenica zaprimila je dojavu da se na području planine Plješivica nalazi više osoba, te da se među njima nalazi i žena u visokom stupnju trudnoće. Službenici Postaje granične policije Korenica i pripadnici Specijalne jedinice policije Split žurno su krenuli u potragu, a odmah je pozvana i Hitna medicinska pomoć, ističu iz MUP-a.

Pretragu terena policajci su obavili pješice, jer je teren vrlo nepristupačan, a na planinskom masivu Plješivica još uvijek ima nekoliko desetaka centimetara snijega.

Nešto prije 14 sati u snijegu su pronašli 13-oricu muškaraca, jednu trudnu ženu i jedno dijete, koji su nezakonito prešli hrvatsku državnu granicu, javlja Hina.

S obzirom na to da je trudnica bila u lošem fizičkom stanju, splitski policajci na rukama su je donijeli do službenog vozila. Potom su krenuli prema Gospiću kako bi se što prije susreli s kolima Hitne medicinske pomoći.

"Trudna žena je u 14,23 sati predana djelatnicima Hitne medicinske pomoći koji su je prevezli u Opću bolnicu u Gospiću, dok se ostale osobe nalaze u prostorijama policije gdje je u tijeku utvrđivanje njihovog identiteta, te daljnje postupanje sukladno hrvatskom i europskom zakonodavstvu", naveli su iz MUP-a RH.

Dnevnik.ba

 

18. travanj 2024 20:28