StoryEditor

Španjolski mediji najavljuju sraz protiv ‘Červarovih balkanaca‘, pogledajte što su napisali

Piše D  /  22.01.2020., 10:01h

Hrvatska i Španjolska odmjerit će u 16 sati snage na Europskom rukometnom prvenstvu (prijenos na RTL-u), a pobjedniku tog ogleda pripast će prvo mjesto u skupini i, uvjetno rečeno, lakši suparnik u polufinalu.

No, ako pitate pojedine španjolske koluminste, rukometaši tih dviju reprezentacija igrat će danas isključivo za ponos, pa novinar Mundo Deportiva već u uvodu pita ima li smisla trošiti se previše budući da obje momčadi čeka dalek put do Stockholma.

- Čini mi se da smo u glavama više u sljedećoj utakmici jer cilj je dosegnuti završni ogled bez obzira tko nam bio protivnik u polufinalu. Vjerujem da Hrvati ramišljaju jednako, pa će ovo biti prilično neobičan ogled - kazao je španjolski igrač Joan Canellas, na čije se riječi nadovezao autor članka uz napomenu da je genetski kod Španjolaca u svakoj prilici pobjeđivati.

Hrvatsku u nastavku članka smješta na Balkan, pa napominje da će španjolska reprezentacija morati biti izuzetni strpljiva u napadu s Červarovom 5-1 obranom, prenosi Večernji.

Ističe i pojedine hrvatske igrače, pa navodi izjavu izbornika Jordija Ribere koji potvrđuje da će se oslanjati na rotacije jer je svjestan da je interes u Švedsku stiči čim svježiji.

Ponešto drugačije intoniran članak je za AS potpisao Enrique Ojeda, koji već u podnaslovu kaže da ‘Balkanci‘ nisu po mjeri Španjolaca jer su do sada bili uspješniji (19 pobjeda i 11 poraza), uz napomenu Ribera protiv Hrvatske dosad nije imao uspjeha.

Dodaje da će ovo biti generalna proba uoči utakmica u kojima će se odlučivati za medalje, te ne spominje bilo kakve kalkulacije unatoč tome što su obje momčadi već izborile polufinale.

Time se ne bavi niti kolumnist Marce Romano, koji je vrlo detaljno secirao igru hrvatske reprezentacije na ovome turniru. Kao odličan presjek je uzeo utakmicu protiv Njemačke, a na kraju je svojim čitateljima kazao da je Hrvatska odmarala svoje ponajbolje igrače protiv Češke, što znači da će, kaže, danas biti opasna kao i uvijek.

- Tijekom sraza s Njemačkom su se manifestirale vrline i mane balkanske momčadi, a strateške vještine Line Červara poboljšavaju mogućnosti te reprezentacije ponešto neuravnotežene pri svojoj strukturi - ističe Romero.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 03:46