StoryEditor

Španjolski izbornik uoči finala: "Jasno nam je da će Hrvatska igrati kao kod kuće"

Piše D  /  25.01.2020., 07:01h

Ovog puta, u nedjelju od 16:30 sati u Stockholmu dvije reprezentacije opet će igrati finale, ali Europskog prvenstva. 

Hrvatska je u nevjerojatnoj drami, nakon dva produžetka, srušila Norvešku 29:28. To nije bila najveća drama hrvatskog rukometa, nego njena repriza iz 2003. baš protiv Španjolske.

S druge strane, Španjolska je bez većih problema u drugom polufinalu svladala Sloveniju 34:32. Momčad Jordija Ribere prelomila je utakmicu sredinom prvog poluvremena, kada je pobjegla na pet golova razlike, pa je u nastavku održavala prednost i na kraju stigla do novog finala.

"Ponosan sam na momke i mislim da smo zasluženo u finalu. Tijekom cijelog turnira su igrači svakoj utakmici pristupali ozbiljno, naporno radili i pružali maksimum. Nije bilo lako protiv Slovenije, ali smo se uspjeli odvojiti i čak u drugom dijelu i odmoriti neke igrače. Presretni smo zbog plasmana u finale i sada se treba odmoriti i dobro pripremiti za Hrvatsku", rekao je Ribera. 

Prije samo tri dana Hrvatska i Španjolska igrale su za prvo mjesto skupine u drugoj fazi. Španjolci su imali i šest golova prednosti, a na kraju su preživjeli vratnicu Duvnjaka sa zvukom sirene, pa je dvoboj završen bez pobjednika 22:22.

Međutim, ovog puta pobjednik će postati europski prvak. 

"Jasno nam je da će Hrvatska igrati kao kod kuće, u što smo se uvjerili tijekom cijelog turnira, a posebno u polufinalu protiv Norveške. Ipak, želimo uživati u toj utakmici i ostaviti srce na terenu, pa što bude. U svakom slučaju moramo biti jako zadovoljni cijelim nastupom na Europskom prvenstvu, kao i u prethodnim godinama. Nekad stvari idu dobro, nekad i ne, ali se uvijek borimo do kraja i ostavimo sve što imamo na parketu. Tako će biti i u finalu protiv Hrvatske", poručuje Ribera, prenosi Index.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 17:05