StoryEditor

Španjolska uvodi izvanredno stanje

Piše D  /  25.10.2020., 06:10h

"Situacija kroz koju prolazimo je ekstremna", rekao je Sanchez u televizijskom obraćanju svojim sugrađanima nakon izvanrednog sastanka Vijeća ministara, prenosi Hina.

Ukupan broj slučajeva zaraze u Španjolskoj iznosi više od milijun i zemlja se upravo suočava s naizgled nekontroliranim porastom broja novozaraženih.

Sanchez je kazao da je u takvom kontekstu uvođenje "izvanrednog stanja najučinkovitija mjera za ispravljanje krivulje zaraze".

Istaknuo je da će stanje pripravnosti u početku trajati 15 dana, kako je i predviđeno Ustavom te da će nakon toga od članova Zastupničkog doma tražiti njegovo produljenje do početka svibnja. Pritom je spomenuo 9. svibnja kao datum završetka izvanredog stanja u državi.

Kada je posrijedi policijski sat, šef španjolske vlade rekao je da će on u načelu trajati od 23 do 06 sati ujutro, uz mogućnost da određene regije pomaknu za sat naprijed ili natrag njegov početak ovisno o stanju u regiji. Izuzetak će predstavljati samo Kanarski otoci zbog malog broja zaraženih koronavirusom, rekao je premijer.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 20:32